CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Prettige wedstrijd.             Minks wekelijkse column 12-10-2022

Oranje is weer eens in een dubieus land neergestreken om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap mannenvoetbal.

Alles, behalve het geld, stinkt hier van alle kanten.

Dezelfde neus die subliem functioneert waar het gaat om geld verdienen weigert dienst, wanneer de stank uit de bouwputten van Doha omhoog walmt. Als het circus eenmaal in volle gang is zitten we, en block, met een wasknijper op de neus net te doen of deze bloedt.

Op het nieuws zag ik afgedankte gastarbeiders terugkomen uit Qatar.

Eentje had een betonnen paal of zo op zijn been gehad, die lag hulpeloos in een schamele hut op bed. Een andere man kwam aan in een lijkkist en werd op een open vrachtwagen naar het kerkhof gereden. Uit het land waar het geld in miljarden uit de grond bulkt kwam geen enkele euro als vergoeding mee.     

En het ‘leeuwendeel’ laat het gewoon gebeuren. Ieder met zijn eigen reden maar vaak komt het er wel op neer dat die reden geld gerelateerd is.

Je gaat erin mee omdat bijna iedereen dat doet. Tis een soort van massahysterie. Dat is in de geschiedenis wel vaker een manier geweest om mensen bij grove misstanden te overtuigen even de ogen te sluiten.

Gelukkig heb ik geen gratis tripje Doha, anders had ik dit niet eens kunnen schrijven. Ok, ik heul ook mee. In mijn café zorgt het voor gezelligheid (zolang we winnen;-) en het brengt extra ‘reukloos’ geld in de la.

Met dit stukje probeert deze hypocriet zijn schuldgevoel te verminderen.

Ik kan er op mijn eentje toch ook niks aan doen dat daar bouwvakkers bij bosjes onder erbarmelijke werkomstandigheden doodgaan, of wel???

Tuurlijk is het niet pluis wat daar gebeurt. Het eeuwenoude verschil tussen arm en rijk wordt ons hier nog steeds genadeloos onder de neus gewreven.

En nou niet ineens onze KHH Prins Pils op een weegschaaltje leggen.

Dat is wel heel erg flauw gezien ons eigen overgewicht in dezen.

En op de massahysterie om het feest te boycotten hoeft niemand te rekenen. Het merendeel zit daar gewoon niet op te wachten. Die willen wereldkampioen worden. Al is het maar eens in je lange luxe leven. De derdewereldlanden ten spijt. Tot slot wens ik u en mezelf, na dit verhaal, nog een ‘prettige wedstrijd’.

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

1861 De drenkeling. Jozef israels.

 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco