CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Lang leve de leeftijd. Minks wekelijkse column 24-4-2024

Lang leve de leeftijd. Minks wekelijkse column 24-4-2024

Ja, dat ouder worden, daar zit toch geen mens op te wachten.

Ok uitgezonderd de relatief nieuwe mensen, die hunkeren naar een scooter, auto of een legaal alcoholrijk drankje dan.

Maar ouder worden na je 25e verjaardag hoeft echt niet meer.

Helaas hebben we over het verstrijken van onze dagen zeer weinig te vertellen en tikt de klok onverbiddelijk, en naar het lijkt, steeds sneller door.

Nou ja, en dan is één van de laatste reddingsboeien de hoop op een lang leven.

Maar dat langer leven gaat niet zonder slag of stoot. Een kleine opsomming van deze slagen en stoten zal ik u geven om mijn verhaal rond te maken.

Neen ik beloof u, het wordt geen oudemannenklaagzang, anders haakt u af.

De leesbril was het eerste teken dat de jaren hun tol gingen eisen, daarna de kaalslag op mijn hersenpan, joggen in de duinen ging niet meer, de prostaat ging lastig doen, het gehoor ging minderen en artrose stak de kop op.

Voor die laatste kwaal slaap ik ’s nachts met handschoenen aan, de warmte zorgt voor verlichting, ofschoon dat de duisternis er niet minder op maakt. 

Nou, die opsomming viel mee toch? Ondanks dat niet meer joggen sta ik bij voorgenoemde ongemakken niet te veel stil, ‘t zou m’n goede humeur bederven.

Ben niet van plan me door deze trage doch zekere poten-door-zagerij voortijdig te laten kisten. Ik verzet me, ondanks de artrose en een minderend gebit, met hand en tand tegen dit verwelken van mijn fantastisch lichaam.

Mede daarom heb ik de Black Beauty (een zware zwarte motor) aangeschaft.

Nou was de aankoop van dit monster een lang gekoesterde wens, maar ik zag het ook als soort van bewijsvoering over de goede staat van mijn lijf en leden.

Tot mijn schrik leken de ritten mijn tanende krachten juist te onderstrepen. Vooral bij het wegrijden, kneuzig laveren, met zo’n schuifelend voetje over de grond. Bijna omvallend met mijn lichaam in een zoutzak houding.

Had ik me wellicht vergaloppeerd, was dit ‘to much’ voor een oudere man.

Het was blijkbaar even wennen aan de gewichtsverdeling van deze motah.

Nu bestuur ik haar, net als de Nep Harley, weer soepel met strakke kont.

Jeugdigheid kolkt door mijn aderen als ik met haar langs s lands wegen snor.

En dan nu, dankzij het aanwassen van mijn levensjaren, is daar ook nog eens de eerste AOW storting. Met als kers op taart, na 40 jaar zowaar: vakantiegeld.

€ 66,04 maar liefst. Daar word ik toch zo vrolijk van. Lang leve de leeftijd.

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

   

1623-24 De brillenverkoper. Rembrandt van Rijn.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco