CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Aan vakantie toe.                Minks wekelijkse column 10-7-2024

Aan vakantie toe.                Minks wekelijkse column 10-7-2024

Donderdag nog één kinderfeest en dan hebben we die 14-daagse werkweek weer gehad. Nou kwam dit jaar ook de voetbal er nog bij kijken, dus het is een nogal drukke onzekere tijd.

Een gozah zei, bij het zien van de afgeladen voetbaltent, “Das zeker wel lekker verdienen hé”. Ik haat zo’n top-moment-vaststelling.

Tis een nare begroeting en getuigt van weinig inzicht en wellicht van afgunst.

Laatst een andere gozah, valt me wel op dat het, in mijn geval dan, meestal mannen zijn, misschien ook een beetje een verhaal van: ik heb jou wel door.

Deze beweerde dat ik met de oude KonDag vieringen een heel jaarinkomen naar binnen sleurde. Op zo’n moment stijgt mijn bloed richting het kookpunt.

Zo’n twintig jaar die feesten gedaan, uit gein, nooit winstbejag, zeker niet.

Vaak werkte het weer niet mee, de kosten waren torenhoog, en de organisatie kostte me bijna mijn gezondheid. Als de rotzooi van dit evenement na een week eindelijk opgeruimd, was haalde ik het pak geld op bij een vertrouweling. Vervolgens spreidde ik de facturen uit op een tafel in de Conckelkelder, waarna ik de bedragen er in biljetten oplegde en in enveloppen deed.

Het geld wat ik dan overhield was altijd weer een teleurstelling.

Heb ik het niet eens over de verregende edities, of erger nog, die van 2009 die door een aanslag op de koninklijke bus in Apeldoorn werd afgelast.

Neen, die anderen weten het allemaal zo goed, ik zou het gewoon zelf eens doen, dan piep je wel ff anders en ga je die betweters, net als ik, ook haten.

Begin gewoon lekker zelf eens een cafeetje en hou het ook in slechte tijden vol, of organiseer gewoon een KonDagje, wil ik je nog adviseren ook, graag!

Bij de dingen die ik gedaan heb en doe, gaat het er om dat ik het leuk vind. Tuurlijk moet je geld verdienen, anders kan de boel niet blijven bestaan.

Maar eigenlijk heeft het geld verdienen bij mij een ondergeschikte rol.

Je moet het gewoon zelf naar je zin hebben, dan komt de rest vanzelf, echt.

Ik wil niet likken en slijmen, en eis, ondanks het dienstverlenend karakter van het horecavak een gelijkwaardige behandeling van mij en de hulpstukken;-). Laatst was ik bij Stuut, die vrouw doet het in mijn ogen best goed. Als je hoort hoe mensen een bestelling plaatsen, das gewoon bizar. Alsof ze een hond commanderen. Neen, zo ga je niet met mensen om, blijf respectvol.

Zo, dat lucht op. Even bij jullie gedaan wat sommigen bij mij aan de bar doen, ontladen. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat ik nodig aan vakantie toe ben;-).

       

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

 


1914 Gavrilo Princip killing Archduke Franz Ferdinand of Austria in Sarajevo. Achille Beltrame.

 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco