CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Ziekenbezoek. Minks wekelijkse column 17-10-2018

 
Ziekenbezoek. Minks wekelijkse column 17-10-2018
 
Hij liep krom van de pijn, hoge koorts, niet uit te houden.
“Gelijk naar het ziekenhuis ”, had huisdokter Tulp bevolen.
Was natuurlijk meteen raak……blijven, slang door de neus, niet eten en woestijnmatig drinken, het was niet echt een feest geweest.
De lokkende fruitmand, met liefde geschonken door de collega’s van de behanginpakafdeling, bleek een niet te verdrijven kwelgeest.
 
Hij had bijna niemand op de hoogte gebracht, een boek en een laptop voldeden om berustend op betere tijden te wachten.
Hoe ze het wisten mag Joost weten maar hij schrok zich rot.
Sjaan en Daan, plots staken hun onheilspellende tronies zijn serene kamer in, met zo’n blik van: zeker blij verrast met dit reddend bezoek.
Beiden hadden zo’n Cliniclown-neus op, al toeterend met hun gekleurde roltongen en stomme zelfmaakhoedjes veranderde zijn oase van rust in de chaos van een carnavalsruimte bij de hit: ‘Bloemetjesgordijn’.
 
Het werd een erg lang bezoekuur met mensen die hij (liever) nooit zag, ze moesten nodig praten over hoe het nu met hem ging en zo.
Ze hadden hem ‘legguh’, geen mogelijkheid om er onderuit te komen.
Genot, gezien de slang door zijn neus, was dat de vloeiende ‘monoloog’, die over niets anders dan henzelf ging, geen antwoord behoefde.
 
Dan was daar ook nog een lullig plantenstukje, in zo’n pitrieten mandje, met allerhande sprokkelwerk van een druilerige herfstwandeling.
Dode bladeren, takken, eikels en dennenappels, het had wat weg van een koninklijk landgoed na de openstelling voor het volk.
Dik na het vertrekverzoek rukte de zuster de derde bak koffie uit hun handen om hem te verlossen van deze onstuitbare aandacht.
 
De rust was na boven beschreven audiëntie stukken minder, ieder bezoekuur loerde hij bevreesd vanonder het opgetrokken laken naar de deur, beducht voor weer zo’n riant gebaar van genegenheid.
Enige voordeel aan het eind van hun ziekenbezoek was dat de fruitmand geplunderd achterbleef, slechts het glimmend nepstro wat pitten en schillen bleven als stille getuigen van hun brute inhaligheid. Het koninklijk landgoed kwam in de plaats, stukken beter te behappen.
Vraag: slaat de naam ziekenbezoek nou op de patiënt of het bezoek?
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco