CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Zeuren. Minks wekelijkse column 3-2-2021

Zeuren. Minks wekelijkse column 3-2-2021
 
Met een beetje mazzel sla ik me wel door dit Cortijdperk heen.
Vier dagen satélijn en we klussen een nieuwe spoelkeuken in elkaar om de kookkeuken te ontzien bij drukte (als we weer open mogen).
Thuis is mijn chronisch volle bureau bevrijd van boekhoud- en andere beslommeringen. Ik heb de lat hoog gelegd voor de heropening van de horeca. Gewoon eind april om een domper te voorkomen!
 
Heb ook weer tijd voor mooie dingen op het internet. YouTube brengt veel kunstdocu’s -waar ik gek op ben- en andere nieuwsgierigheidblussers.
Kost niks en het plezier is er niet minder om, eigenlijk alleen maar meer.
Ook weer van de reguliere televisie geproefd maar das nog steeds knudde.
Bergen reclame, afzeik –, voor-lul-zet- en competitieprogramma’s.
Kijk, chips is lekker, maar enkel chips is geen goede voeding (voel je um;-).
En dan de praatprogramma’s, die blijven herkauwen, telkens weer legers tegensprekende experts, zodat de wurggreep van de angst helemaal ons aller kippennekkie dreigt dicht te knijpen. Dan ook nog de ene na de andere gedupeerde op het flatscreen slepen, dat geeft de burger ook geen moed.
Ouders met kinderen die thuis moeten leren. Tieners die contactarm dreigen te worden. Middenstanders die (na twee weken al) niet meer verder kunnen. Ga ze niet allemaal noemen, maar word er sowieso niet vrolijker van.
Dus de TV blijft uit, alleen 1 keer per dag het nieuws om bij te blijven.
En één keer per week, als een oase in de woestijn: Heel Holland bakt!
Ontspannen karakter, kleurenpracht, muziek, Janny, Robért, André en een bonte verzameling kandidaten van: LHBT+ers, rijksgenoten, medelanders ja, zelfs vrouwen;-). Die mix, dat programma, dáár word ik nou wel vrolijk van.
 
Dus eindelijk is de vierdaagse werkweek voor mij dan ook een feit. Onverwacht weliswaar ben ik slechts vier dagen verplicht in het café.
Op de andere drie doe ik ook wel dingen, die afwaskeukenklus bijvoorbeeld.
Iemand zei me dat ik zo wel een makkie had. Nou, ik kan je vertellen dat dat vies tegenvalt als men het dagelijks verval van de bankrekening gadeslaat.
Had hij even niet bij stilgestaan. Zijn loon tikte gewoon door, ook lekkah.
Hij had dan wel weer de last van zijn eigen thuislerende ‘kut kinderen’.
Maar ja, het was dat zeuren wat me zo tegenviel, telkens weer zo’n nieuwe groep die het niet meer aan kon. Tuurlijk, ik weet het, tis niet makkelijk. Nog ff, kom op, er komt een eind aan maar stop met dat ellendige zeuren.
 
Tekst: Mink Out. Bundel nu verkrijgbaar: www.conckshop.nl
 
 
 
S.d. The reading lessons. Knut Ekwall.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco