CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Weer aan de bak.       Minks wekelijkse column 16-8-2023

 

Dinsdagavond een biljartje gedaan, u weet het misschien nog wel, dat spel met die drie ballen van heel vroeger.

Nou doe ik dat wel vaker met vriend Martin, maar dit keer was het de laatste stuiptrekking van mijn 6 weekse vakantie.

t’ Was natuurlijk niet alleen vakantie, het geeft ook tijd om in een hoop dingen orde op zaken te stellen. Lastige, te lange, wachttelefoontjes, de keuken en de wc’s een extra goede beurt geven, de dansende bloemen in het gareel brengen, de barvloer opkuisen, kortom, te veel om op te noemen.

Zo’n biljartje op het eind van een lange ‘nutteloze’ vakantie is dan eigenlijk een soort extra toppunt, omdat het het laatste beetje vakantieplezier is.

Het geeft een soort dompergevoel dat een mooie periode over is, maar toch is dit weer een stukje dat de vrijheid van de afgelopen tijd nog eens aanzet.

Ik vergelijk het maar ff met een kop koffie waarvan je, bij het aan je lippen zetten, denkt dat er nog een goede slok inzit, maar helaas leeg blijkt te zijn.

Met het kopje nog aan je lippen zie je, scheel langs je neus naar de bodem kijkend, een laatste druppel filtraat richting je mond naar beneden kruipen.

Het is slechts een luttele, koude druppel, maar wanneer hij op je tong uit elkaar spat smaakt hij welhaast lekkerder dan de hele kop.

De koek is op, maar deze laatste kruimel verzacht het tanend genot.

De vakantie was redelijk stressloos. Ik raakte zowaar ontspannen, zeker toen ik die laatste twee weken thuis was. Ik kon stap voor stap bijna alle dingen doen die ik me had voorgenomen en dat bracht een voor mij ongekende rust.

Totdat het werk zich weer aan mij opdrong. Mensen die vroegen wanneer ik weer open ging of belden om weer feestjes of andere dingen te boeken.

Dat gaf me een beetje het idee van twee handen die langzaam maar zeker mijn keel dichtknepen en me snakkend naar lucht deden happen.

Natuurlijk is het goed dat er weer werk binnenkomt, daar ben ik ook heel erg blij mee, maar een pauze was even nodig, het laatste jaar was niet niks.

Ik heb er een zwaar hoofd in om weer te beginnen, zes weken maken die kater zeker niet minder. Nu zult u wellicht denken kap er dan mee. Maar dat is het hem nou juist, stoppen is geen optie, ik hou van mijn winkel en de contacten.

En trouwens, heb geen bang want jarenlange ervaring leert mij dat, na een paar uur aan de bak te zijn geweest, de zin weer helemaal terug is, das zeker.  

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar opwww.conckshop.nl

   

S.d. Une Partie De Billard. Bérnard Jean.

 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco