CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Weekendje Valkenburg. Minks wekelijkse column 28-01-2015

Weekendje Valkenburg. Minks wekelijkse column 28-01-2015

Buiten geselt het gure weer de Hollandse bodem. Binnen zit het gezin Goedbloed in ultieme geborgenheid aan het avondeten. Zuurkool met spek, Hemaworst en natuurlijk een kuiltje jus. Jeanette prijst zich gelukkig met haar gezinnetje; Jantje, al weer elf, Daphne veertien, wordt een hele dame. O ja, en dan is daar natuurlijk ook Joris, haar man, ze zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar. Alhoewel het de laatste maanden wat minder is met nachtelijk “vuurwerk” druk, druk, druk. Komt wel weer goed.
Aan tafel wordt de dag doorgenomen, koetjes en kalfjes huppelen voorbij en een enkele harde noot wordt gekraakt.
 
Op de achtergrond het nieuws; Een minderjarig meisje zou in een Valkenburgs hotel tegen betaling seks hebben gehad met een fors aantal mannen. Dit onder druk van een lover boy. De bezoekers van deze, niet te benijden, premature prostituee zullen worden opgespoord. 06 nummers op het mobiel van lover boy Larry en DNA uit een veelheid van gevonden condooms zou het grootste deel van de hoerenlopers moeten doen hangen. Hopelijk was het echt genieten? Want echt-genoten zullen door de politie op de hoogte worden gebracht van het buiten de deur eten. Joris zet het flat screen uit.

“Valkenburg, daar zijn jij en je vrienden toch ook pas geweest Joris?”
“Ja hoezo?” “Nou zomaar”. “Dacht jij soms dat ik????” “Dat zeg ik toch niet”. Kleine Jan en Daphne kijken als bij een tenniswedstrijd tegelijkertijd van de éne naar de andere zijde van de tafel, kon dit maar goed gaan? Joris legt zijn bestek met ingehouden woede neer en kijkt schichtig naar zijn geliefd gezin.

“Hij zal toch niet, mijn Joris” denkt Jeanette terwijl ze de kinderen maant door te eten. “Heb jij soms…..” De bel ging door merg en been, allen bleven muisstil en keken gespannen richting voordeur. Door het matglas waren duidelijk de contouren van een politie uniform te zien.
Nogmaals ging de bel, “Wie doet er open?” fluistert Jantje”. Joris staat langzaam op en opent de deur. Na wat geroezemoes draait hij zich om en loopt, gevolgd door een boomgrote agent, weer naar binnen. Jeanette ziet haar droomwereld instorten en dreigt flauw te vallen totdat Joris zegt: Deze agent is hier voor een inbraakpreventiescan. “Kopje koffie agent” vraagt Jeanette zichtbaar opgelucht.

En beste lezer, wat denk u van deze Joris Goedbloed, heeft u geen moment aan hem getwijfeld? Ik laat u bij deze vraagtekenend achter.

Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco