CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Wasmachine.                Minks wekelijkse column 7-12-2022

Wasmachine.                Minks wekelijkse column 7-12-2022

De maand december is voor een semi-succesvolle 65-jarige cafébaas een erg drukke tijd. “Wees er blij mee”, zegt men als ik tussendoor wat lucht probeer te krijgen door luchtig klagen.  

Nou ben ik er wel blij mee, maar je moet dan ook nog wat doen.

En dat doen, dat doe ik graag maar het blijft toch hollen, vliegen en aan veel dingen tegelijk denken. In dat soort tijden is tegenslag zeker niet handig.

En u voelt hem al aankomen, die tegenslag liet niet lang op zich wachten.

Drie jaar geleden een goedkope wasmachine gekocht die aan vochtverlies leed.

Al die jaren raakte hij maar niet uitgelekt. Ging zelfs roesten van onder.

Het betonnen washokvloertje kleurde alsmaar donkerder en de schimmels schoten regelmatig als bondgekleurde paddenstoelen uit de grond.

De laatste tijd was hij ook regelmatig de kluts kwijt. Ging aan wanneer hij zin had en dat wordt met 3 caféwassen in de week echt een berg ellende.

Er moest een nieuwe komen. En nu wél met een klokje, zodat je tijdens het wassen kan zien hoelang nog. Dat had ik bij die goedkope lekbak echt gemist.

Nou gaan de zaken de laatste tijd weer redelijk (wie had dat ooit gedacht), dus kon ik een wat duurdere kopen. Het werd er een uit het middensegment.

Een Samsung, met wifi notabene, dat leek me wel lekker futuristisch. Je moet toch ook een beetje mee met de tijd. Niet moeten doen, want als er iets mis kan gaan dan gebeurt dat zeker bij mij. Het was vragen om problemen.

Na nachtelijk gehannes met een steekwagen, uitpakken en het er afhalen en opzetten van de droger, stond de macho uiteindelijk glimmend op zijn plek.

Het zeep- en wasverzachterreservoir vullen voor meerdere wassen achtereen.

Handmatig instellen, de wifi liet ik, bang voor problemen, maar ff links liggen.

De eerste stinkende lading theedoeken propte ik in de maagdelijke machine. Met een kop koffie op een stoel ervoor om de maidenvoyage te bekijken.

Het deed denken aan het moment dat ik de eerste stokken saté op mijn spic en spanschone bakplaat leg. Zo’n moment heeft iets vrolijks, iets versigs.

Hij deed wat beloofd was, muisstil, sop dat door kleine gaatjes in de trommel wordt geperst en hij speelt een vrolijk wijsje wanneer de was gedaan was;-).

Alleen de wifi werkt nog niet. Na uren van ge-etter wel forse stappen gezet, maar het moet nog steeds handmatig. Zal er maar es een digigozah bij halen.

Nou ik vervolg ‘de erg drukke tijd’ en laat meer tegenslag hopelijk achter me.  

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

Ca. 1898 Women Washing Clothesby a Stream. Daniel Ridgway Knight.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco