CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Vroege lentedag. Minks wekelijkse column 7-3-2018

Vroege lentedag. Minks wekelijkse column 7-3-2018
 
Deze zonovergoten dag zingt over het voorjaar dat is geboren.
Ik schuif de ramen van het café wagenwijd open, het water van de Trekvliet schittert fris tussen wegkwijnende ijsschotsen.
Op zo’n moment voel ik me een soort van Dracula die, wit als een doek, en onder stof en spinnenwebben uit zijn tombe stapt.
Het ingedommeld horecapand komt bij in de verkwikkende lentelucht.
Schoorvoetende stapjes bepotelen behoedzaam dit zo prille jaargetij.
Het terras, ontwakend uit haar winterslaap knippert met de ogen.
Zal haar snel ontdoen van de smoezelige grauwsluier waarin de donkere maanden haar hebben gehuld, dan kan ze weer verleiden.
 
“Zou je dat raam niet dicht doen, tis koud” het was Bart, leuke man vol adviezen die hij bij binnenkomst altijd gratis en voor niets over de bar gooit. “Zou je geen muziek aanzetten” was zijn tweede advies, het derde vulde ik zelf al in: “Dat eerste biertje weggooien zeker”.
“Mooi verhaal van die bevroren kranen, gaat zeker wel in de papieren lopen!” “Nou het valt mee, alleen zo’n drukknop voor het urinoir kost bijna honderd euro, maar hij glimt wel.
Tis mijn eigen schuld, twee dagen vrij, geen verwarming aangezet, die in het herentoilet waren trouwens voor de zoveelste keer stuk.
 
“Dan moeten we ze maar ff nakijken” roept de juist binnenstappende Rini, een handige gozer, heeft werkelijk overal verstand van, als iets stuk is moet en zal hij het maken.
Daar komt buurman Mart binnen, “nemen we de goedkope of dure koffie”, “als jij hem zet Mart, de goedkope, die is gratis”.
Rini heeft het 1e kacheltje al open en vier gezichten verdringen zich boven dit ‘made in China’ vernuft om als eerste het euvel te vinden.
Natuurlijk is Rini de eerste, hij krijgt hem aan de gang, het is de thermostaat, we kunnen hem buiten spel zetten, maar dat is niet slim.
De immer fanatieke Mart zit al op zijn smartphone: ”Ha, ha, dat soort kacheltjes kosten € 9,95 bij Alibaba”.
Rini laat demonstratief zijn schroevendraaier vallen en roept lachend uit: “daar ga ik niet tegenaan repareren, doe mij maar een biertje”.
 
Wat een warmte hé, in zo’n cafeetje, je hebt haast geen kacheltje meer nodig hebben, op deze vroege lentedag.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco