CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Vreugd, deugd en venijn. Minks wekelijkse column 22-3-2017

Vreugd, deugd en venijn. Minks wekelijkse column 22-3-17

 

Sjiek restaurant, met zeer kleine hapjes en heel hoge prijzen, naar ik vreesde, niet voor hoge prijzen (zij betaalde) maar voor de hoeveelheden, soms ging ik door naar McDonalds om de honger te stillen. Op de achtergrond showroommuziek, zachte vloerbedekking dempt mijn kordate stap en haar lokkend hoge hak.

Een in jacket gestoken gluiperd met witte handschoenen begeleidt ons handenwrijvend naar een tafel, eigenlijk niets voor mij, maar ja.

Op het damast een arsenaal blinkend bestek en fonkelende glazen.

De gluiperd annonceert met wollige taal een éénhaps voorgerecht van zoetwater mug omkranst door gepureerde kikkererwt op een schuimbedje van ooievaars kuitenvet. Kaarslicht in de dieptes van haar amandel-smachtende ogen wakkert mijn untergang’ aan.

Haar voet streelt mijn kuit, het kan niet meer mis, dit wordt een fantastisch etentje met wellicht een spetterend toetje.

 

Van ons gescheiden door een tafelscherm zitten twee echtparen aan. De éne na de andere exquise wijn wordt rucksichtslos ontkurkt.

Dan vangen we een uitspraak één der vrouwen op: “Ik hoef er toch niet meteen uit?” “Neen, maar wel spoedig” zegt haar tegenspeler.

Het andere, scheidsrechterende paar raakt duidelijk de regie kwijt.

 

De gluiperd met Zuid-Europees uiterlijk zet ons twee oesters voor.

“Libido verhogend” lispelt amandel-oog, haar tweede voet kruipt op.

Tino vangt aan met flamberen en bij de buren slaat de vlam in de pan.

“Je neemt de verantwoordelijkheid jegens de kinderen niet serieus als je zonder taal of teken een heel weekend wegblijft Karel-Jan”.

“Kan me niet indenken dat jij aan verantwoording dacht toen je deed wat deed". “Ik heb toch gezegd dat het alleen maar zoenen was!” “Alleen zoenen? Dat heb jij nooit gekund………Estelle”

Dure rode wijn, uit haar glas, druipt van zijn woest gezicht.

Het zacht tapijt kan zijn stampvoetend afgaan onmogelijk dempen.

 

Voor ons: passievrucht in gelei op een geblameerd eiwitwolkje met een touché van lentehoning, afsluiter van dit etentje op ‘hoog niveau’.

 

In geld, vrouwen en wijn, is vreugd en deugd maar ook venijn. (Oud Hollands spreekwoord).

 

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco