CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Voorschrift.               Minks wekelijkse column 15-3-2017

Voorschrift.               Minks wekelijkse column 15-3-2017

 

“Meneer Afwasoglü? Goedemiddag ik kom voor de asbest inventarisatie, als het goed is heeft u hieromtrent een brief ontvangen” zegt Sjaak beleeft wanneer de deur van een huurwoning in het hart van de Schilderswijk zich opent.

“Ja, ik heb een brief gehad, komt u binnen, wij zijn net aan het eten” zegt de twee nationaliteiten Hagenees.

“Nou meneer Afwasoglü, ik ken deze huizen en weet waar ik naar moet kijken, voor u het helemaal door hebt ben ik al weer weg”.

 

Sjaak had mazzel, normaal kom je als 54 jarige niet meer aan de bak, een tip van zijn buurman, cursus gedaan voor een certificaat en gaan.

Verleden maand een vast contract gekregen, echt een makkie, asbestinventariseerder, autootje van de zaak, redelijk loon, deze baan, daar kan je wel honderd mee worden.

 

Hij kijkt rond en ziet een verdachte vensterbank in de huiskamer waar de familie de maaltijd nuttigt. “Ik pak even mijn spullen om een monster van die vensterbank te nemen en dan ben ik weer weg”.

Even later betreedt een buitenaards wezen in witte overall met capuchon en glazen masker de kamer. In zijn zwaar gehandschoende klauwen houdt hij een hamer en beitel in de aanslag voor een attack.

De kinderen Afwasoglü schuilen gillend achter moeders rokken en vader staat als aan de grond genageld wat koranverzen te prevelen.  

Sjaak hoort het aanzuigen van lucht door de membranen van zijn masker. Het vizier wordt langzaam wazig en hij lijkt in een andere wereld dan de rest aanwezig in deze kamer.

Ondanks zijn ‘isolement’ ziet hij de paniek ontstaan en spreekt geruststellende woorden: ”Ik ben het, om even dat monster van de vensterbank te nemen, rustaaaagh”.

Na een act van het zwaaiend maanmannetje gaan de kinderen met gepaste argwaan weer aan tafel zitten en eten mondjesmaat door.

Sjaak tikt een chip van de vensterbank en doet die in een potje.

 

Buiten deponeert hij de overall zorgvuldig in een speciale vuilniszak en stopt het geheel weg voor vernietiging.

Overdreven??????? Wellicht maar ach, het is voorschrift en je wil toch voor iedereen het beste.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                          Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco