CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Voor jezelf beginnen. Minks wekelijkse column 13-5-2020

Voor jezelf beginnen. Minks wekelijkse column 13-5-2020
 
“De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is een feit, vanaf heden morgen ben ik zelfstandig ondernemer” kraaide Marian.
De barhangers deelden opgewekt in haar succes, niet in het minst door het rondje om dit heugelijk feit kracht bij te zetten.
Onder felicitaties en klapzoenen bubbelde het plezier in en over klinkende glazen, de ruimte bruiste van jolige levenslust.
In het feestgedruis vroeg Mike: “en wat ga je doen als ondernemer?” “ZELFSTANDIG UITVAARTBEGELEIDER!!”
Als bevroren stond eenieder stokstijf, stilte nam bezit van de bar.
“Nou ja, die moeten er ook zijn” doorbrak Angelique droog de stilte.
“Als het einde nadert heeft men iemand nodig die dingen met gevoel voor ze regelt, met mijn achtergrond in de zorg kan ik dat en het klinkt misschien raar maar het lijkt me heerlijk om te mogen doen”.
Begrip voor haar keus daalde langzaam in, ’t werd toch nog gezellig.
 
En dan de reclame, dat is een lastige maar je moet wat dus kregen alle relaties een prachtig tasje met daarin een klein flesje bubbels om via het internet, tegelijkertijd te kunnen proosten op de aftrap.
Verdere inhoud: wat stemmige kaarten, een introductiefolder en iets dat me intrigeerde: een laatste wensenlijst.
Nou ben ik 63 en cafébaas dus 50 levensjaren zitten er voor mij zeker niet meer in, een tel bekroop me het nare gevoel dat Marian deed aan metrisch profileren maar dat bleek, na een rondvraag, niet het geval.
 
Daar lag tie dan, een mooie kaart met bloesems er op, een beetje eng.
In de stilte van mijn nachtelijke slaapkamer sloeg ik hem eerbiedig open: alleen in een limousine of ‘gezellig’ met z’n allen in een busje, wat voor muziek, sober of party, cremeren of begraven, in een urn of niet (alleen bij crematie dan:-)? Ik kreeg een visioen, daar lag ik, zonder kist, mij te benauwd, met een bosje pioentulpen in mijn handen.
Canon in D van Pachelbel en Derp van the Bassjackers, tja ik ben/was een gevarieerd, onpeilbaar gozahtje met een goed hart (dacht ik;-).
Ik vulde hem in, het kan maar geregeld zijn iemand moet het doen.
De eerste stap in mijn graf leek gezet, de ultieme acceptatie van mijn sterfelijkheid, eens ga je toch, met of zonder zo’n laatste wensenlijst.
Nou Marian, lieve schat, de eerste klant is binnen, we wachten kalm af.
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. 
 
 
1915 Summer Morning. Charles Courtney Curran (American artist) 1861 – 1942.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco