CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Voor en achter de duinen.    Minks wekelijkse column 3-7-2019

Voor en achter de duinen.    Minks wekelijkse column 3-7-2019

 

Handdoek, factor 50 en Emile Zola in mijn linnen Lidl tasje. Douchen hoeft niet, T-shirt over mijn nauwelijks wakker lijf. Spring in shorts, schiet in slippers, sla de deur in het slot.

Wel wat link om zo dun gekleed op de nep-Harley te stappen. Rij wel wat rustiger van A naar Beter, te veel spullen bij me schiet nu niet op.

 

Altijd een mooi moment als ik in mijn zomerkleding, tasje achteloos over mijn schouder, op de boulevard richting Bonononoos slipper.

Het maakt een gevoel van enorme vrijheid in mij los, ook al is het maar voor een paar uurtjes, het laadt de accu.

Kom al jaren bij deze strandtent, niet omdat hij beter zal zijn dan een andere, vergelijkend warenonderzoek heb ik nog nooit gedaan, neen, hij ligt strategisch gezien gewoon goed, tussen de Keizerstraat en, niet onbelangrijk, de zee in, lekker tostietje, bakkie en gezellige lui.

 

Liggend op een bank, nog luier dan ik, gaat de zon mijn energiecrisis te lijf tot ik als de gloeiende Godfried van Bouillon het water in moet.

In een tel dompel ik kopje onder in koel troebel water, sinds lange tijd weer een (vrijwillige) speelbal der opmerkelijk woeste golven.

Het is als vroeger, toen ik nog Minkie was, ze blijven komen, sleuren me als een lappen pop met zich mee, laat lekker met me sollen.

Adembenemend, zeker als ze je verrassen bij ‘snakkend’ lucht happen.

Ben nu stukken sterker maar dit brute natuurgeweld doet mij de nietigheid der mensen voelen, het kind in mij komt boven water.

 

Mooie stad, ook voor de duinen, ff een koud stortbad;-) en een nog kouder 0.0 Radlertje, een stukje Emile Zola en ik ga, over de Scheveningseweg kalm naar huis.

Passeer een prachtig Vredespaleis terwijl prachtige muziek in mijn helm passeert: Offenbach, Belle nuit, o nuit d’amour (zoek maar op).

Thuis een doucheje, dan op een holletje naar Toko Sien Sien voor een overheerlijke Moksi Meti, ik heb het beregoed en laat het me smaken.

 

Een, voor mij, vreemde man uit den vreemde pakt zijn fiets bij het raam van waarachter ik zit te smullen en steekt zijn duim op zo van: eet smakelijk, ik duim lachend terug.

Het mag gezegd: een mooie stad voor en achter de duinen!!!!

 

Tekstverantwoording: Mink Out.            

1909 Girl in silver sea. Joaquin Sorolla (Joaquin Sorolla y Bastida).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco