CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Voetstuk. Minks wekelijkse column 4-3-2015

Voetstuk.                            Minks wekelijkse column 4-3-2015

De in een jurk geklede, bebaarde man heft een kolossale hamer ten hemel. Nou dat werd tijd, die onthoofdingen met zo’n mes kwamen me ook een beetje de strot uit. Neen, zo’n hamer vol op het hoofd, dat maakt de tongen weer een beetje los. 
Maling aan dat Islamitische Staat, maar die jongens weten wel hoe ze in het nieuws moeten komen.
Wat schertst mijn verbazing, het ging niet om gevangen genomen geloofsopponenten maar om een beeldenstorm die raasde over deze eeuwenoude sculpturen. Bam, zo van hun voetstuk af.  
Nou waren deze beelden natuurlijk wel heel erg schuldig aan het overblijfsel zijn van een allang verdwenen heidense cultuur.
Dus: “Valt er wat te slopen, laat ff de jongens van Islamitische Staat een rondje lopen”.  
Pure kunst, mooi? Over smaak valt natuurlijk weer niet te twisten maar dat hoeft ook niet, dit was smakeloos, en dan druk ik me mild uit. 
3000 jaar oude beelden uit Nimrod, stad in het land van Eufraat en Tigris. Land waar ooit het paradijs zou hebben gelegen, lekker verhaal! 

Mooi bruggetje voor mijn tweede onderwerp, verdoezel ik het van de hak op de tak springen een beetje, iemand wat gemerkt?

Paradijs – Adam en Eva – Eva Jinec. Hebben we een aantrekkelijke, intelligente vrouw die ook nog kan presenteren, valt half Nederland over haar prachtig lange been, dat ze te veel bloot zou geven. Ik vond het geen probleem; dat lange in zwart nylon gehulde been, vervolmaakt met een high-heel om van te watertanden, pure lust, uh sorry kunst. 
Het blijkt dat juist veel vrouwen moeite hebben met dit staaltje zelfstandig meidensucces, ik zou trots zijn op zo’n seksegenote.
Te veel “ingepakte” vrouwen passen niet in onze cultuur, Eva pakt uit en ze wordt aangepakt. 
Koketteren en presenteren geen toegestane combi? Ik vind van wel.    
Maar ja, dat hoofd en het maaiveld, u weet wel. 
Eva Jinec, rijpe vrucht ontsproten uit de rauwe emancipatieklei der jaren zestig; blijft er nog wát op een voetstuk staan?

Tekstverantwoording; Mink Out.           

Beetje een vreemde combinatie, bovenstaande onderwerpen, maar ik wilde beide aanroeren. Bedankt: “Echte Jannen” Radio 1 maandagmorgen 00.00-02.00 uur.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco