CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Voeten. Minks wekelijkse column 18-12-2019

 
Voeten. Minks wekelijkse column 18-12-2019
 
In de hel van Duindorp waag ik me wel eens, als een jonge hinde, aan de ‘hardloopsport’, maar daar is het vuur een beetje uit, mijn knie moet gespaard en werken is nou eenmaal de lifeline.
Nou gaat dit verhaal, zoals de titel al doet vermoeden, over voeten.
De verzorging van deze onderdanen is natuurlijk van essentieel belang. Zo hebben wij, niet ritueel overigens, de dagelijks voetwassing en één keer in de drie á vier weken worden de nagels geknipt, geen kalk en na 30 kilo afvallen een eitje van een karweitje.
 
Het gebruik van een pedicure, waar de snertbuurman zo ooguitstekend mee dweept, is voor mij een overbodige luxe. Mijn noboklappers zitten dagelijks in zware schoenen, dat gaat al decennia goed, geen last van.
Tot op een ‘goede’ dag bleek dat er niet alleen een dikke laag eelt op mijn ziel maar ook onder mijn voeten zat.
Nooit bij stilgestaan totdat 1 dezer ‘zolen’, in een tijd van extreme droogte, plots overdwars brak, of een mes mijn voet doorkliefde.
“Ja, voor je naar bed gaat insmeren met uierzalf” wisten de immer wijze tongen der barhangers me voor te orakelen.
Een blik, groot genoeg om geheel ‘s Neerlands stikstofvervuilende veestapel de getarte tepels te verwennen teneinde de begeerde soepelheid te herkrijgen, werd aangeschaft.
 
Handdoek op het voeteneind en met een flinke klodder nemen we de gespleten zool en zijn eeneiige tweeling even lekker onder handen.
Dekbed opgetrokken, licht uit, hoofd omhoog, werp een blik, voeten en jubeltenen bloot en hoogglanzend in maneschijn, verkwikkend genot.
 
Na een paar minuten van ‘verlichtende zucht-rust’ zoekt de laatste kop thee wederom een uitweg, wat nu, een spagaat dringt zich op!!!
En 1,2,3 in godsnaam gaan de benen buitenboord, probeer te staan maar het heeft meer weg van de clownsact uit Holiday on ice.
Het nummer Greased lightning schiet door mijn hoofd en ik door het huis, al pirouetterend en flikflakkend bereik ik met onderweg zelfs het lichtknopje als houvast gesmeerd het verlossend porselein.
Daarna schaatsend in stijl terug mijn bed in, opnieuw smeren, slapen.
Heeft u ook eens aan de voeten van Gamaliël gezeten (opzoeken?;-)!!
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel.
1874 Escapando de la Crítica (Escaping Criticism). Pere Borrell del Caso.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco