CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Vluchtgedrag. Minks wekelijkse column 28-10-2015

Vluchtgedrag.     Minks wekelijkse column 28-10-2015

Nog even langs café De Houten Neus. Stapvoets over de stoep…….. Jammer, de Neus is dicht, stapvoets de stoep weer af. Aan de overkant staat een levensgrote, bemande politieauto.
Een lichte aanzet tot een arm-hefbeweging geeft mij het vermoeden dat een stopteken aanstaande is. Ik kijk snel de andere kant op en rij weg. Een succesvolle achtervolging, met de verhoogde trambaan tussen hen en ‘Bertus Boef’ in, was voor deze Flikken Den Haag niet weggelegd.
Waarom ik het deed? Ik weet het niet, wellicht omdat het kon en de brutale Hagenees in me treiterend smoesde dat ik het niet durfde. Ik stond al gauw op de Grote Markt met een vriend/portier de dag door te nemen. Met het eerste pilsje van deze avond in de hand, liet ik de vage overtreding en de handhavers ver achter me. Plots ‘bravourde’ politiewagens het plein op die met piepende banden tot stilstand kwamen. “Zeker wat gebeurd” sprak ik nietsvermoedend tegen Piet Portier alias: Het Mokertje.“

Je moet met ons mee” sprak een agent. “Ik, waarom?” Vroeg ik totaal verbaasd. “U vertoonde vluchtgedrag”. “Hoe bedoelt u vluchtgedrag?” “Nou zonet, bij De Houten Neus, u negeerde een stopteken”. “Negeerde een stopteken? Ik heb jullie wel gezien en zelfs nog aan- gekeken maar een stopteken, echt niet”. “Maakt niet uit” autoritairde de Groninger boerenzoon: “Een boete voor het met een motorvoertuig rijden op het trottoir, DAT GEBEURT IN MIJN STAD NIET!!!” Nu brak mijn Haagse klomp en sloeg het stoppie door. Een boete voor het stapvoets met mijn motor op de stoep rijden, midden in de nacht. ZIJN STAD!!!!! “Weet je van wie deze stad is……….. deze stad is van mij, IK WOON HIER AL 55 JAAR”, brulde ik hem toe. “Rustig, daar komt mot van”, sprak Mokertje me sussend toe.
“Mot van, hoezo, moet ik alles als een mak schaap over me heen laten komen, ben ik soms de nieuwe doelgroep. Niet meer roken in de horeca. Na twee dagen eindelijk klaar met een rookruimte bouwen. Zelfs de wetgever kan me niet vertellen hoe het echt moet. Kost dik centen, die niet verdient worden in deze crisistijd. En nu een bekeuring voor ‘niks’ omdat de heren zonet niet de real James Bond konden zijn”.

Het maximale aantal woorden voor deze column is bereikt. FF kort: ik kreeg de bekeuring, hoefde niet mee en ben maandenlang met grote regelmaat aangehouden.            Je zou er toch vluchtgedrag van krijgen.

Trouwens, over vluchtgedrag gesproken………….. Nou ja, laat maar ook.

Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco