CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Verslavingen. Minks wekelijkse column 20-1-2016.

Verslavingen.        Minks wekelijkse column 20-1-2016.

 

Met een soort van aarzeling klopt Ed op de imposante eikenhouten kamerdeur van meneer Somers. Hij hoort niets, zo maar naar binnenlopen kan je duur komen te staan.

Na een aantal eeuwige seconden klopt Ed nog een keer, nu wat harder. “Binnen” buldert een stem van achter de deur.

Ed sluit de deur achter zich en blijft na een paar drentelstapjes op eerbiedige afstand van het antieke bureau staan. Links, een glimmende Chesterfield met daarop de immer toegewijde secretaresse Greet, die nimmer van meneers zijde lijkt te wijken.

De ruimte, bezwangerd met een milde sigarenrook, hult zich ondanks deze stralende zomermiddag in betrekkelijke duisternis.

Autosleutels en een creditcard in de lichtkegel van de jaren vijftig bureaulamp vormen het focuspunt van deze o zo statige kamer.

“Ed” spreekt Somers dominant, “Neem de Maserati, deze creditcard en rij naar mijn huis aan de Côte d'Azur, het moet nodig geschilderd.

Neem junk Jurgen mee om te helpen, als jullie over een week of drie terug komen ga ik er vanuit dat het huis af is en hij clean, succes”.

 

Het huis: “Levenslust” ligt afgelegen aan de Middellandse zee. Frisse lucht zat, binnen- en buitenzwembad, kortom de ideale plek voor luxe vakanties en afkickprogramma’s .

Na een aantal dagen zweet-, vibratie- en vluchtgedrag van Jurgen knapt deze zienderogen op. Overdag samen, fluitend in de zon, het houtwerk schilderen, een lust voor het oog: jolige Jurgen en het vers schilderwerk.

’s Avonds aan het zwembad met koude pilsjes, BBQ en goede gesprekken over slechte ‘jeugden’ en bindingsangsten.

Nu tien jaar later? Jurgen is nog steeds clean, pas vader geworden en chef in het bedrijf.

Na het zoveelste intensief samenzijn met de te jeugdige secretaresse neemt meneer Somers zijn laatste stijlvolle duik.

In het binnenzwembad van bovengenoemde villa blijft hij dood aan het oppervlakte drijven, Greet reddeloos verloren achterlatend.

Roken, drinken en een goede baas zijn hebben hun tol geëist.

En Ed? Die heeft het bedrijf overgenomen inclusief Greet, de immer toegewijde secretaresse die nimmer van zijn zijde lijkt te wijken.

Kijk uit voor verslavingen, zij kunnen de gezondheid ernstige schade toebrengen!

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                                  Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco