CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Veel te vroeg. Minks wekelijkse column 1-6-2016

Veel te vroeg.                    Minks wekelijkse column 1-6-2016

 

In de wat statige ruimte viel het mij op dat enkele nep-kaarsvlam-bolletjes in de kroonluchter het niet deden.

Je zou toch denken dat ze daar iemand voor hebben.

We stonden, in de zaal was geen plaats meer, dat heb je nou eenmaal als mensen, die redelijk tot zeer geliefd zijn, te vroeg heengaan.

Het gezelschap van uiteenlopend pluimage gaf de diverse levensstijl van Paula weer, ze had er wel, bijna, alles uitgehaald wat er in zat.

Op een flatscreen in de hal kon je volgen wat er in de zaal gebeurde. Een karrevracht bloemen camoufleerde gelukkig de afwezigheid van mijn vergeten bosje kleurenpracht, evenzogoed was mijn afscheid welgemeend.

We stonden pal onder een grote ronde lichtkoepel.

Ik keek, tijdens het bewogen luisteren, peinzend serieus omhoog en zag een smetteloze lucht, passend bij dit definitief vaarwel.

Het had iets ‘bovenaards’, dat eindeloos hemelsblauw waar je in opging. Als je lang genoeg staarde voelde het of je werd meegezogen, om die ander aan de hand te vergezellen. Het piepen van de microfoon deed mij haar loslaten, vervolgens stond ik weer met beide benen op de ‘koude’ grond. Een subtiele reclame van de begrafenis onderneming probeerde, ondanks dit droevig gebeuren, nog wat zieltjes te winnen.

 

Het ging al een poosje niet zo goed, kanker, ze zat verleden week nog op mijn terras, cappuccinootje drinken. Een maand of drie resten haar, dus: live life to the fullest. De rouwkaart kwam toch onverwachts: wiens beurt was het dit keer????? Shit, Paula.

“Jou can leave your head on” en de opening van “Concierto de Aranjuez” gaf wederom Paula’s veelzijdig leven aan.

Het vechten tegen kanker was voor haar gedaan, dappere vrouw, erg jammer. De stemmen, uit de muisgrijze boxen, gaven pijnlijk aan hoe weinig ik eigenlijk van Paula wist. Ooit zou ik het, onder een glas rode wijn, nog wel eens van haar gehoord hebben maar zoals ik al schreef: ze ging echt veel te vroeg.

 

Dit soort aangrijpende gebeurtenissen raakt ons, op de één of andere manier, allemaal. U kan er voor zorgen dat ‘veel te vroeg gaan’, in de toekomst steeds vaker tot het verleden behoort.

Kijk op www.fietsentegenkanker.eu voor meefietsen en/of doneren.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                     Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco