CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Valse schittering.               Minks wekelijkse column 24-12-2023

Valse schittering.               Minks wekelijkse column 24-12-2023

Ik houd totaal niet van sieraden, vind het alleen maar lastig.

Verlies, schade, al dat bling bling getuigt vaak van valse rijkdom.

Schittering verhult meestal het zicht op hoe dingen echt zijn.

Mijn ervaring is dat er onder schittering maar al te vaak iets van duisternis schuilt. Behalve bij mijn Black Beauty motah dan, ben jullie voor;-).   

Ik had/heb wel wat schitterende ringen. De eerste was een vriendschapsring, opgedrongen door een mooi meisje waar ik mee liep en zo nog meer.

Heb achteraf het idee dat ze die ring belangrijker vond dan onze vriendschap.

‘t Was denk ik meer voor de status. Al haar vriendinnen hadden ook zo’n ding.

Ze verhuisde naar ver. Al een week na het theatraal, tranen trekkend afscheid, kreeg ik die ring van haar onder rembours per post retour gestuurd.

Ze had alweer een nieuwe vriendschapsring met bijpassende lamlul gevonden.

Dan heb ik nog twee schitterende ringen, een van mijn vader met zo’n ouderwetse gouden glittersteen die schijnbaar van mijn opa is geweest.

De tweede ring kreeg ik van Den Ouden Neel, mijn moeder.

Feit is dat mijn vader en moeder al heel lang gelukkig gescheiden zijn.

Niet tussen tafel en bed, maar als water en vuur. Het grappige is dat deze ringen nu al zo’n veertig jaar gedwongen samen in een doosje in een la liggen.

Geen wishful thinking, gewoon stom toeval. Wanneer ik tijdens een zoektocht dat doosje weer eens open, schijnt mij een valse schittering tegemoet.

En nu zitten we dan bij een prachtige kerstboom met daarin de ster van Bethlehem, die de drie wijzen uit het oosten naar het kindje Jezus leidden.

Die prachtige ster van Bethlehem, welke schittert aan het firmament.

Een beetje die sfeer uit Lawrence of Arabia. Een grote woestijn, wat palmbomen, kamelen en een onmetelijke hemel met veel schitterende sterren.

Laatst een beetje naar Al Jazeera gekeken. Heb het idee dat je daar meer ziet dan bij de NPO. Nutsvoorzieningen in Gaza worden stelselmatig gesloopt. Duizenden doden in een, nog meer, onleefbaar land. Mensen, waaronder veel vrouwen, kinderen en bejaarden, ja zelfs zwangere vrouwen worden van huis en haard verjaagd. Net als Maria en Jozef zoeken ze in paniek naar onderdak.

U snapt wellicht waar ik heen wil, de glans is er wel een beetje af, deze kerst. De ster van Bethlehem heeft een wel erg valse schittering in dit jaar 2023.

Ondanks de sombere teneur van dit stukje wens ik jullie toch hele fijne kerstdagen. En dat het volgend jaar maar weer een betere kerst mag zijn.  

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

   1902 Verkündigung an die Hirten (Annunciation to the Shepherds).Heinrich Vogeler (German painter) 1872 – 1942.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco