CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Uitgestreken. Minks wekelijkse column 14-3-2018

Uitgestreken. Minks wekelijkse column 14-3-2018
 
Een geliefd karweitje waar ik telkens tegen opzie als tegen een berg is het strijken van tafelkleedjes uit de partyruimte.
Als de party over is, knoop ik in de vorm van een knapzak de vuile kleedjes bij elkaar. Wanneer, diep in de nacht, mijn voordeur achter me sluit, opent niet lang daarna de wasmachinedeur zich.
Oxi Action, Robijntje en de kleedjes er in, timer aan, zodat de machine zijn verhelderend werk pas start wanneer ik rustig slaap.
 
Bij het krieken der (mid)dag gaan de kleedjes nat aan de droogmolen.
Bij thuiskomst ‘s nachts kreukloos droog van de lijn zo op de plank, de strijkplank welteverstaan.
‘Een geliefd karweitje waar ik als een berg tegen opzie’, zoals hierboven geschreven, slaat er op dat het altijd weer een hele klus is.
Maar, wanneer eenmaal bezig, met koffie en een goede docu, eigenlijk zeer ontspannend en goed te doen.
Mede door het strijken met van dat kreukvrij spuitbussenspul, is de bloemengeur niet van de lucht.
Het hele huis, en na dekking de partyruimte, ruikt de ene keer als Morgenfris en de andere keer als Spring Sensation. Mijn neus laat zich leiden door wat de Action mij zoal reclame-technisch opdringt.
Zeker is wel: zonder Robijntje zou mijn leven ondraaglijk zijn.
 
“Mink, dat kan echt niet meer die kleedjes met lopertjes op de tafels bij feesten en partijen, het moet anders” sprak Kel.
“Neen, ik ben er erg blij mee, ze staan sjiek en gaan echt nooit weg!!!”
Twee dagen later zijn ze er, de nieuwe tafelbedekkingen, een soort van panty achtige stof die je als een condoom om de tafel heen trekt met speciale hoesjes onder de poten om het tricot aan te spannen.
 
T’ is even wennen maar nu ze eenmaal in bedrijf zijn moet ik bekennen dat deze ‘Durex’ tafelkleden beter ogen dan de oude.
Een ander, niet onbelangrijke bijkomstigheid is dat de kleedjes, door het aanspannen, niet meer onder de strijkbout geplet behoeven te worden, met andere woorden… na 20 jaar ben ik uitgestreken.
Die oude kleedjes kunnen me nu eigenlijk wel de bout hachelen.
Moet niet gekker worden, ik zou nog tijd overhouden.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco