CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Uit het raam kijken. Minks wekelijkse column 13-9-2017

Uit het raam kijken. Minks wekelijkse column 13-9-2017
 
“Zo Henk, leef jij nog, je ziet er goed uit, eindelijk weer een weekendje thuis dat je bij mij een biertje komt drinken?” snatert de praatzieke cafébaas.
“Neen twee weken vakantie”. “O, waar ga je naar toe?” “Naar nergens, ik blijf thuis, ben het hele jaar door al kilometers aan het vreten dus nu even niet, lekker rustig. Beetje uitslapen, luieren in de tuin met een pilsje, naar het strand, wat aan mijn oude Mercedes coupe kloten, een beste vakantie”.
Hij grabbelt in het pakje zware van Nelle en draait behendig een sjekkie. “Mag in de cabine niet meer roken, schijnt een werkplek te zijn, is mooi kut, niets lekkerder dan over de weg te crossen met een sjaffie tussen je lippen.
Blijf het gewoon doen, kan er niet van af blijven, al die regels, pffftt”.
 
“We rijden bloemen en fruit, naar Spanje, Duitsland en Frankrijk, Engeland doen we niet, met die vluchtelingen en die Ferry, daar hebben we geen zin in”.
“Wat bedoel je met ‘we’ Henk?” ”Nou ik en mijn maat, we rijden met zijn tweeën, als de één slaapt kan de ander door kachelen”.
 
“Een goeie maat is veel waard, ik had er één die de godganse dag met zijn vrouw zat te app-en en te bellen. Vertrouwde haar niet als hij van huis was, nou veel succes als je internationaal chauffeur bent, ik werd gek van dat gedoe, hij sleepte mij gewoon mee zijn ellende in.
“Neen die ik nu heb is een topgozer, geen poespas en honderd procent betrouwbaar, we houden werk en privé gescheiden, als we thuis zijn bellen we elkaar, buiten dingetjes voor het werk, nooit.
Je moet los komen als je zoveel dagen op elkaars lip hebt gezeten”.
 
“De beste vrachtwagen die er is………….? Nou ja, die moeten ze nog maken maar het zou mooi zijn als hij de versnellingsbak van een Volvo, de motor van een Scania en de cabine van een Daf zou hebben.
Ik verdien zat geld, maak veel uren maar voel me vrij als een vogel. Op school staarde ik vaak, dagdromend, naar buiten. De juf haalde me dan uit mijn roes met de zin: “Henkie, met uit het raam kijken ga je later geen geld verdienen!” Nou………. ze had mooi ongelijk!”.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco