CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Tussen hoop den vrees. Minks wekelijkse column 30-3-2022

Tussen hoop en vrees.        Minks wekelijkse column 30-3-2022

 

Al 29 jaar zit ik met mijn cafeetje aan de Hoekweg.

Café de Conckelaer, bij een aantal van u misschien bekend.

Doelloos lag ze daar, in de zon bij het water, ik zag het met lede ogen aan. Kon haar niet bereiken. So close and yet so far away.

Wellicht denkt u dat het hier gaat om een niet te krijgen liefde, nou nee.

Of eigenlijk ook weer wel. Niet in de gedaante van een prachtige vrouw maar gewoon, een dikke plaat beton vlak voor de deur van het café, ff oversteken.

Mijn vurige wens was om de plaat als terras te mogen gebruiken, maar steeds weer kreeg ik nul op rekest. De ene keer was het een ambtenaar die zei dat hij de baas was en er niks in zag. De andere keer was het weer een regel van de gemeente, er zat een weg tussen en dat was geenszins verantwoord.

Plotseling na 26 jaar was daar een kleine kans. Een ambtenaar deelde mij mee dat het een fietsroute was en de max snelheid 30 KM, dus wel oversteekbaar.

Met de uitbreiding van de coronaterrassen was daar eindelijk een goede kans.

 

Drie instanties gingen zich er over buigen en na veel hopen was het ei gelegd, of toch weer niet. Neen, er was weer iemand die ook nog even moest keuren.

Toch, na lange tijd van hopen kreeg ik eindelijk toestemming voor het terras.

Slechts voor de tijd van corona. Ik hoopte op langer maar dit was een begin.

Er moest wel een hek omheen voor de veiligheid, logisch. De investering was niet mis, maar met een aantal jaren zou het vast wel lukken.

In het contract zaten een hoop eisen. Er was geen overleg mogelijk en nee zeggen zou wellicht dit kleine sprankje hoop rücksichtslos teniet doen.

Met man en macht de boel er bij gezet. Jarenlange algenaanslag met de hogedrukreiniger weggespoten, de boel knapte zienderogen op. De rotte kies bij de Geestbrug was eindelijk verdwenen. Een groot feest. Het uitzicht voor de omwonenden was top. Bezoekers namen een hapje en drankje aan het water zonder overlast. “Typical Dutch” spraken Amerikaanse toeristen.

 

Maar nu, na twee jaar aan een zijden draad te hebben gehangen, moet het terras als het doorgaat op korte termijn weg van de Provincie Zuid Holland. Bent u het daar niet mee eens klik dan op de link en teken de petitie:

https://petities.nl/petitions/red-het-conckelaerterras?locale=nl

 

Tekst: Mink Out.        Binnenkort de bundel.         Meer: www.conck.nl

1917 Le Chiffonnier. Marianne von Werefkin.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco