CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Trendy. Minks wekelijkse column 29-8-2018

 
 
Vanaf de bar hou ik een oogje op het terras, in de zon zitten, tijdens mijn werk, is te warm en steeds opstaan is ook niks.
Buiten, bij het raam, zit een gozer met zo’n hippe, antieke baard aan een tafel, Kompaan biertje voor zijn neus en zeer beleefd.
Het zou zo maar een jongen uit een sjiek modeblad kunnen zijn, hij is knap met van die kaken, trendy zonnebril, koptelefoon op zijn hoofd.
Hij zit daar best, doet niemand kwaad. Zijn rechter voet, gevat in een kekke sneaker, tikt zachtjes mee op de maat van muziek, denk ik.
Hij vermaakt zich opperbest zo met zichzelf in zijn veilige cocon.
Wat ik er van vind? Ja, t’ is wennen dat kaasstolpgedrag, totaal geen contact met de omgeving behalve met zijn ogen dan, hoewel ik dat tegelijkertijd ook weer betwijfel met al die veelheid van impulsen.
 
Plots begint hij te praten, een telefoontje (dat klinkt ouderwets). Vreemd gezicht eigenlijk, hij lacht en gebaart met zijn handen.
Het heeft iets weg van de dorpsgek van vroeger, die op straat, voor het vaderland weg, tegen dovenmansoren hele gesprekken ophing.
De reacties van voorbijgangers zijn ook niet heel anders dan toen, het staat toch raar, zo iemand die in zijn eentje voor zich uitpraat.
 
Ik denk het zijn vriendin is want zijn mimiek veranderd op slag in fluweelzacht, hij glundert van oor tot oor, ja die is smoorverliefd.
Als ik naar buiten loop omdat zijn Badgast op is hoor ik hem nog net, “tot zo” zeggen, hij gaat door met modern zijn en kijkt een filmpje.
Ineens vindt tie het blijkbaar genoeg en stopt de koptelefoon in zo’n trendy dichtvouwtas, zo één die je aan de bovenkant oprolt.
Het lijkt wel een bezoeker van een andere planeet wiens UFO straks naar het Enecodakje zigzagt en zwevend wacht totdat hij instapt. Een heel ander soort wezen dan ik, je zal mij niet met zo’n spierwitte koptelefoon op mijn knar over straat zien lopen.
 
Zo te zien is het mannen met baarden dag, er loopt er weer één het terras op, gelukkig nog een tafeltje vrij.
Huh, hij loopt op ‘Trendy’ af en zoent hem vol op de mond.
Ja, in heel mijn ‘scherpe’ observatie was me niet in mij opgekomen dat hij ook nog wel eens een vriend kon hebben.
Tjonge jonge, wat ben ik eigenlijk toch nog ontiegelijk ouderwets.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco