CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Tot op de bodem.           Minks wekelijkse column 26-5-2021

Tot op de bodem.           Minks wekelijkse column 26-5-2021

 

De ruis van felle, ontelbare regendruppels deed me denken aan menige mislukte KonDag voor de deur van het café.

Ben met die Oranje-verering gekapt vanwege het financieel risico, in de hand gewerkt door een onbetrouwbare partner: het weer.

Iedereen vierde feest, behalve ik. Ik maakte me druk over het geld, of we het benodigde bedrag wel zouden halen om uit de kosten te komen.

Alleen vielen deze felle druppels vandaag. Mochten we eindelijk open heb je drie weken achter elkaar -uniek voor deze tijd- baggerweer.

 

We zouden om 13.00 uur open gaan met het terras, het werd 15.00 uur.

Het had gewoonweg geen zin en we werden er ook niet echt vrolijk van.

Buiten mocht men zitten maar kreeg je een nat pak. Binnen zat men droog maar als je daar voor gepakt werd ging je wellicht nog natter.

Ik had gedacht dat de grootste strijd geleverd was na het prikkie.

Maar nu de maatregelen druppelsgewijs teruggedraaid worden, dondert de regen met bakken uit donkere wolken die net leken op te lossen.

 

Cor heeft een mooi tikkie uitgedeeld, maar we zijn op de goede weg.

Dacht de schreeuwende, immer opengesperde, hongerige vogelsnavels die nestelen in mijn lege schatkist weer te kunnen voeden, maar neen. Of de duivel er mee speelt pokkenweer, die beker tot op de bodem leeg? Oké, maar hoe diep is die beker nou eigenlijk? Dat wil ik weten.

Ik durf er niet te diep in te kijken. Als je ff niet oplet tuimel je er voorover in en ga je kopje onder in de verterende gal die nog rest.

 

Neen, we drinken hem tot de laatste ‘droppel’ leeg, nog een paar dagen. Dan krijgen we na het zuur het zoet, waar we met smacht naar snakken.

In de wandelgangen voorspelt men dat mijn onbetrouwbare partner genoeg heeft van zijn buien en een meer zonnige kant zal tonen.

 

Volk van Nederland hang de vlaggen uit, de bevrijding is aanstaande:-). Kom dan met grote getalen naar de terrassen, hef de kelken en drink ze tot op de bodem leeg. We hebben het nodig en verdiend, jullie en ik.

 

 

Tekst: Mink Out.                   Bundel nu verkrijgbaar: www.conckshop.nl

Ca. 1885 End of the Season. William Merritt Chase (1849-1916, New York).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco