CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Toekomst. Minks wekelijkse column 2-10-2019

 
Toekomst. Minks wekelijkse column 2-10-2019
 
Ondanks dat ik net over de zestig ben, hoor ik toch nog tot de groep bestempeld met de titel: van middelbare leeftijd.
Hoewel, Wikipedia de bovengrens tot 60 stelt maar bij de volgende digitale vraagbaak gaf men aan dat het 65 was.
Ik koos voor de tweede optie, was mijn dag ook weer goed;-).
Bij het laat middelbare leeftijd type komt ook het mijmeren voor, meestal gaat dat over het verleden maar ik dacht aan de toekomst. Nou is die voor mij, statistisch gezien dan, korter dan die van een 20 jarige dus mijmerde ik wat in het rond over de nabije toekomst.
 
Zal over een jaar of vijftien dat “How dare you” milieumeisje een bloeddorstig extremiste zijn of zal ze met overgrote meerderheid van stemmen gekozen zijn tot minister-president van Zweden?
 
Zullen mannen nog wel echte mannen zijn en vrouwen echte vrouwen? Mag je dadelijk nog wel thuis roken en/of drinken of moet het in
t’ geniep op de toilet om niet door buurvrouw verraden te worden.
Kunnen we sowieso nog wel genotsmiddelen gebruiken zonder dat je zorgverzekering omhoog schiet of slechter nog: stopt?
Kunnen we in de toekomst nog met het autootje thuis komen of wordt Nederland (lees binnensteden) autovrij in t’ voordeel van aso fietsers.
Mogen we te zijner tijd nog wel zelf uitmaken of we vlees eten.
Zijn er in de toekomst nog boeren die Neerlands grond bewerken en mogen onze kinderen nog met gendergerelateerd speelgoed spelen.
 
Dingen waarvan ik 20 jaar geleden dacht: gaat nooit gebeuren, zijn nu ‘normaal’, mijn vrijheidsgevoel zakt weg in een moeras van wetten gemaakt onder druk van de doorgeslagen idealen der drammende dromers. Ze zijn mijn nabije toekomst knap aan t’ bederven!!!
 
P.S. Petje af voor de boeren, komen vanuit het hele land naar Den Haag. Toen jaren geleden de Horeca in zwaar weer zat met dreigend rookbeleid, stonden we met een handje vol op het Malieveld.
Oude slogan van de Horeca: “Uit goed voor u”, ik heb het gemerkt, dat kun je in de nabije of verre toekomst beter aan de agrarische sector overlaten, vrees alleen dat die uitgaat als een nachtkaars;-(.
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. 
 
1878 October. Jules Bastien-Lepage.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco