CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Tis zo’n gedoe allemaal. Minks wekelijkse column 24-2-2021

Tis zo’n gedoe allemaal. Minks wekelijkse column 24-2-2021

 

Toen ik een week geleden, het was nog winter, nieuwe handschoenen had gekocht, voelde ik me top.

U moet weten, ik ben semi-autistisch (zegt mijn nicht) en als iets er niet is of klopt word ik heel erg onrustig, de handschoenen waren dus geregeld, mijn leven nam weer onbezorgd aanvang.

 

In die supermarkt, waar intern van een goede medewerker wordt gezegd dat hij blauw bloed heeft, liep ik tevreden neuriënd, langs een uitgebreid assortiment. Ondanks de ‘Cor’ was er geen neen te koop.

Bij het kiezen tussen 5 soorten blauwe schimmelkaas deed ik mijn mondkapje te vlug af. Pardoes, viel mijn bril in vier delen uiteen op de onverbiddelijke tegelvloer, terugdraaien kon niet meer.

 

“400 euro, ja Mink het zijn hele speciale glazen, extra breed- en variofocus, dubbel gehard, ontspiegeld, je krijgt al 30 procent korting, verdien er haast niets aan!”.

Nu had ik mijn ogen wel eens bij zo’n actielenzenslijpert gebracht, maar daar kreeg ik het bedrag en het zicht toch niet scherp genoeg.

Het krijgen der kortingen was een eindeloos tasten in het duister.

Dus de prijs om mijn autistische onrust te sussen werd stroef gelapt.

Na een week op de tast en Hema-leesbrillen te hebben geleefd, was daar weer de heldere kijk op mijn turbulent horecaondernemerschap.

 

Even de foldertjes voor de satéverkoop halen en betalen, een graai naar de vertrouwde pasjesplek in mijn kontzak……………. leeg!!!!!

Geen nood, kwam vaker voor, het bundeltje pasjes, eurobiljetten en bonnen lag dan uit elkaar gevallen over een van mijn toiletvloeren.

Kon uitsluitend op mijn zakelijk-of privétoilet zijn, alleen daar deed ik, bij hoge nood, mijn jeans naar benee Tis zo’n gedoe allemaal. Minks wekelijkse column 24-2-2021. Soms viel dan het bundeltje naast of achter de pot uiteen, eenmaal opgelucht, checkte ik dat dan.

Met de nep-Harley naar huis, daar was de laatste shit-in………….niets.

Zaakwaarts was het onzekerheid troef, maar ook daar ving ik bot.

Mijn autistische turbulentie vierde darmverkrampend hoogtij.

De pas geblokkeerd, afspraak voor een nieuw rijbewijs gemaakt, nu ook nog ff die ‘Cor’ wegwerken, tis zo’n gedoe allemaal.

 

Tekst: Mink Out.          Bundel nu verkrijgbaar: www.conckshop.nl

Meer informatie 1623-24 De brillenverkoper. Rembrandt van Rijn(1623 of 1624).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco