CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Tienermeisjes.                   Minks wekelijkse column 8-2-2017

Tienermeisjes.                   Minks wekelijkse column 8-2-2017

 

Tienermeisjes waren het, veertien jaar al, met een (te) groot plan: vakantie naar Zuid Frankrijk, lekker zonnen en geiten.

De make-up moest mee want ze gingen uiteraard ook stappen.

Alles was rond, op een klein detail na: de toestemming van de ouders.

 

Vier en een half echtpaar, nippend aan de koffie door conciërge geserveerd, in crisis overleg: wel of niet.

Allen waren trotse bezitters van een veertienjarige dochter met een zorgbarende, veel te snelle ontplooiingsdrang.

“Ja Riet, mijn dochter vertelde dat Floortje van jullie al toestemming had om te gaan”. “Nou ik weet van niets, alleen dat die van jullie allemaal wel mochten”.

Kees, één van de vaders, nam het woord: “het idee is tijdens de afgelopen vakantie bij onze dochter en Floortje ontstaan.

Ze kunnen met zijn vijven in het huis naast dat van ons in de Provence.

Noem het maar een soort van Hollandse enclave, lekker rustig met twee keer in de week een trein vanaf het dichtstbijzijnde station, dus weg gaan wordt erg lastig. Het enige waar wat te beleven is: een kleine camping met iedere zaterdagavond disco.

Ik zeg dat het best wel veilig is, iedereen kent elkaar en er wordt opgelet, zeker met dit soort jonge meisjes”.

 

“Eén probleempje, onze auto zit vol dus ze moeten met de trein heen en terug met in Parijs een overstap”. “In Parijs overstappen” sprak het halve echtpaar, “dat gaat mijn ex nooit goed vinden”.

De giechelgansjes verzamelden zich, met aanhang, op het station.

Het had heel wat voeten in de aarde, die ze met de hemel hadden bewogen om hun Zuid Frankrijk avontuur er door te krijgen.  

De vader van Josje, het veertien jarig klasse-transgendertje die voor de meisjeskant had gekozen, zou ze begeleiden tot aan Parijs en terug teneinde onherstelbare misstappen te voorkomen.

‘Bij elkaar blijven’ was de toverspreuk voor veiligheid en gemoedsrust.

Een enkel traantje ten afscheid, twee weken zonder papa en mama leek voor deze kinderlijk volwassenen plotseling toch wel een hele tijd.

In hun zomerkledij, compleet met zonnebril en cap, zagen ze er best volwassen uit, het werden al hele meiden, kon dat maar goed gaan.

De eerste stap der bakvissen om uit de pan te springen was gezet.

Vraagje: zou u ze laten gaan????

 

Tekstverantwoording: Mink Out.  

Website by Splendit 2024

Kinderdisco