CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Theater. Minks wekelijkse column 8-4-2015

Theater.                                Minks wekelijkse column 8-4-2015

 

De kalender geeft timide de lente aan, hetgeen met veel bravoure door de temperatuur ontkend wordt.

Hondenweer, geen kip op straat, in de bar is weinig reuring.

Van die dagen heb je, niet echt een probleem, krantje, kop koffie en een goed gesprek met vriend Ton die een gratis burenbakkie nuttigt.

De boog kan niet altijd gespannen staan. Ondanks het uitblijven van broodnodige verdiensten, koester ik dit soort dagen, vreemd genoeg.

 

De deur zwaait open en daar staat hij; een verre veertiger met een lang skateboard (longboard?) onder zijn arm.

Bij dit soort mensen heb ik als cafébaas zoiets van; haal het doek maar op, zet de spots maar aan, een nieuw optreden begint.

Deze Anton aus Tirol kijkt vanaf de deur in het rond als wacht hij op een applaus voor zijn fantastische aanwezigheid.

 “Is dit een kroeg?” Was de ‘grappige’ openingszin bij de eerste acte van zijn tragikomedie.

“Weet je wat jij moet doen! Je moet hier een wijf met grote tieten achter de bar zetten wordt het misschien wat drukker”.

“Ach, je kan hier eten, drinken, een praatje maken en de verse krant lezen, als je grote tieten zoekt moet je in de Geleenstraat zijn”.

Vriend Ton gaat snel naar huis, waarmee de helft van het publiek de zaal verlaten heeft. Ik blijf als enige toeschouwer achter bij deze, veel belovende, one-man-show.

Hij zet een plastic tasje met een viertal halve liters bier op de bar en begint mij het leven uit te leggen. Hij heeft overal verstand van en handelt groot in hamburgers, uiteraard alleen in het top segment.

 

Iedere poging die ik onderneem om nog wát van een gesprek te voeren, laat hem koud; hij blijft drammend door monologen.

Tijd om het doek te laten zakken: “Ik moet nog wat dingen in de keuken doen dus laat ik je even alleen, sorry”. Hij kijkt me aan: “Verkeerde uitspraak barman, aan mij ga je niks meer verdienen“. “Erg jammer, twee bier, dat is dan vierveertig” zeg ik bits. “Je bent niet aardig” .“Daar ben jij mee begonnen vriend”.

Het doek valt zonder een enkel applaus, stilletjes gaat hij af door de artiesteningang. Een tweede optreden, in dit theater, zal er voor deze acteur wel niet meer in zitten.

Tekstverantwoording; Mink Out.             

Website by Splendit 2024

Kinderdisco