CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

The show must go on. Minks wekelijkse column 18-11-2015.

The show must go on.                   Minks wekelijkse column 18-11-2015.


Gezellig druk in de bar, vrijdag de dertiende, muziek en tv staan aan. Het wordt stil, een extra journaal, terroristen in Parijs hebben in koele bloede mensen op terrassen neergeknald.
Gewapende andersdenkenden, die op bedenkelijke wijze anderen dwingen een andere tak van denksport te beoefenen: het verplicht aan de Islam te denken en om dit te bereiken, zo nodig hun leven schenken. (Zo’n zin geeft te denken, of dacht je anders van niet, ik zou hem nog een keer lezen).

Een ieder zwijgt, alleen de stem van de nieuwslezer klinkt. In een concertzaal hebben een aantal ‘strijders’ random in het publiek staan schieten tijdens een concert van de band: The Eagles of Death Methal en dat op vrijdag de dertiende. Een bepaalde zin van sarcasme kan je die IS-gozers wel na geven.
Later zie ik een foto op FB verschijnen van lijken in het Bataclan theater, ik zou zoiets uit respect niet plaatsen maar ja blijkbaar ook hier andersdenkenden. Bands durven niet meer op te treden uit angst voor verdere aanslagen; buiten dat angst aanjagen, nog een doel bereikt, deze ultra gelovige figuren zijn doof voor muziek hoe Goddelijk/Allahlijk enz. dan ook. In hun oren en hoofd is muziek zondig en bandeloos. Mensen doodschieten: daar ga je voor naar de hemel en muziek maken of luisteren geeft recht op een enkeltje hel, logisch toch.

De wind huilt, donkere wolken pakken zich samen, zitten we nu echt in een andere tijd. Is dit nu het gevoel dat mijn ouders hadden toen de Duitsers binnenvielen. Zo van: waar zijn we in beland geraakt en wat staat er te gebeuren? Ook in die tijd overreding door terreur en gestuurde tweespalt tussen bevolkingsgroepen.

Noem mij romanticus, dromer, roze bril drager, het zal wel. Ik heb genoeg kennis in me opgenomen om te weten dat de weg van verdeling leidt tot niets, hoewel dood en verderf, is dat iets? Wellicht is elkaar grootschalig in de haren vliegen evolutie, maar dat (evolutie) duurt mij te lang, ik leef nu en wil er dan ook nú wat van maken. “Hee Mink geef mij nog een biertje”, het geluid van de tv gaat uit.
Levenloze lichamen, plassen bloed, stille getuigen van een danse macabre, voor hen is de show is over, laat het doek maar zakken.
Dan: sterreclame die zegt dat ik Unox rookworst moet eten, Seat moet rijden en bij Pearl een tweede bril gratis krijg.
Tja, the show must go on.

Tekstverantwoording: Mink Out.                                                               Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco