CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

The Greatest show on earth. Minks wekelijkse column 4-5-2016

The greatest show on earth. Minks wekelijkse column 4-5-2016

 

De clown Europini staat in de piste, met flapschoenen, rode dopneus en treurig geschminkte ogen, een schertsvertoning.

Het verwelkt bosje bloemen in de hand doet een tragikomisch programma vermoeden. Hij stapt in het rond en kondigt aan:

 

“Hooggeëerd publiek, welkom, welkom, welkom bij de Greatest show on earth. De eerste artiesten die hun kunsten voor u zullen vertonen zijn Vladimiri Putinie en zijn salto mortale team.

Vanaf duizelingwekkende hoogte zullen zij u doodsangsten doen uitstaan. Met het riskant precisie spel zal menig kinderhart na hun act nooit meer kloppen”.

 

“Als tweede zullen de Erdoganies u kennis laten maken met hun wereldomvattende hypnose act. Koelbloedig snoeren zij ‘slachtoffers’ systematisch de mond. Met verbazingwekkende manipulatie gebeuren er dingen die u niet voor mogelijk had gehouden”.

 

“De derde die zijn opwachting maakt komt helemaal uit the U S of A: the fantastic Donald Triumph!!! Hij is de sterke man waarop we met smart gewacht hebben, deze gigant breekt ijzer met handen. Geen gewicht is hem te zwaar, massief stalen rondijzers buigt hij als waren het paperclips. Hij slikt zwaarden, van twee keer zijn eigen lichaamslengte, vreet en spuwt vuur en is voor de duivel niet bang”.

Putin, Erdogan en Trump, een dodelijke cocktail, met dit soort artiesten heeft het Greatest show on earth circus geen beesten meer nodig.

 

Na dit stukje kan ik een vakantie naar Turkije, Rusland of Amerika wel vergeten lijkt me. Het maakt me niet veel uit, ik heb toch niet zo veel met die landen. In ieder geval kan ik in Nederland deze kritische Minks wekelijkse column tonen, mede door de mensen die we met dodenherdenking eren, mijn nederige en oprechte dank hiervoor.

Zelfs mag je hier uiten ze niet te willen herdenken, gewoon omdat het kan, de tol van de roem zullen we maar zeggen.

 

Maar toch, als het op 4 mei nóg stiller was geweest hadden we wellicht de bommen op Aleppo horen vallen.

 

Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco