CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Tandje lager.              Minks wekelijkse column 10-5-2023

  Regelmatig scrol ik door YouTube. Over de stand van de oorlog in Oekraïne, geschiedenisdingen, films, muziek, kunst en nog een berg andere interessantia. Regelmatig komt er ook iets voorbij over hoe oudere film- of popsterren er tegenwoordig uit zien.

Dat is de sensatiezucht voedende baggerkant voor nono’s. Ik haat het, kan uit dit soort dingen ook geen genot halen. Mensen worden ouder, das normaal. Wanneer je aftakelt is dat, zeker voor een ‘ex-god’ helemaal geen pretje.

Om dan zo iemand als kermisattractie uit te venten vind ik zeer respectloos.

Dit als inleiding van de column gezegd hebbende: ook deze Mink wordt ouder.

Ook ík vind dat niet echt leuk, maar het hoort onvermijdelijk bij langer leven.

De tol van de roem zullen we het maar noemen. Met een nog levende Ouden Neel (mijn moeder) van 99 en een onlangs overleden vader van 97 heb ik met mijn 66 lentes, als het mee zit, nog wel enkele decennia te gaan.

Nou sta ik, hijgend als een postpaard, klaar voor de volgende ronde, maar die ga ik wel ff anders indelen. Ik ga ook meer genieten van andere fantastische dingen in het leven dan mijn geliefd café. Om aan de fuik van geïsoleerdheid te ontsnappen, blijf ik me bezighouden met wat ik nu al 30 jaar doe, de Conck.

De (energie sparende) 4-daagse werkweek van afgelopen herfst/winter is me zo goed bevallen dat ik er voor gekozen heb deze voortaan door te zetten.

Ik wil, nu het nog kan, wat meer van de andere geneugten des levens genieten.

In dit kader van mijn “meer genieten” heb ik na lang twijfelen en diepgaand overleg ook besloten tot een vakantie van… jawel: 6 weken. U leest het goed: 6 weken. Voor het laatst zo’n lange vakantie genoten toen ik nog full time op school zat, al waren die wel doorspekt met vakantiewerk voor een brommert.

Veel winst is er in die tijd niet, de feestzaal ligt plat en de buurt loopt leeg.

Kijk met die verslavende-middelen-business (het café) stop ik liever nooit.

Het is mijn leven, mijn liefde en redding. Ik ben lekker bezig, vind de meeste bezoekers aardig, geef kinderen lolly’s en blaffende viervoeters koekies.

De meeste mensen op en rond de Hoekweg kennen me en zeggen me gedag.

Heerlijk vind ik dat. Het ergens bij horen doet een mens goed, mij ook;-)

Volgend jaar legt eindelijk het schip van Drees maandelijks aan, dat scheelt. Voor mij geen koekeloeren achter geraniums of een elektrische Spartamet.

Ik wil, zonder op de kalender te kijken, weten welke dag van de week het is.

We gaan, bij leven en welzijn, gewoon lekker door. Alleen ff een tandje lager.      

      

Tekst: Mink Out.                          Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl   1920 Alter Arbeiter in Dachkammer. Otto Dix.    

Website by Splendit 2024

Kinderdisco