CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Steunzool.                   Minks wekelijkse column 4-1-2017

Steunzool.                   Minks wekelijkse column 4-1-2017

 

Het was een soort van showroom, volgepropt met allerhanden kunstledematen, korsetten, steunattributen en nog meer engs.

De lugubere hulpstukken lagen, te kust en te keur, op de loer om een onfortuinlijk, door het lot overvallen, slachtoffer een betere kans te geven.

Er bij stil staan was geen optie, liep er altijd onbezorgd langs.

Het lot en de tijd zouden mij wel vergeten, was mijn latente jonge jongens gedachte.

Nu, jaren later, maakt de tijd ook voor mij geen uitzondering en zet het verval, van de tempel mijns levens, gluiperig zijn eerste stapjes.

Zelfde adres, andere inrichting, strakke design balietjes in rij, de kunstledematen zijn in geen velden of wegen meer te zien.

Wellicht te afstotend, het had ook wel wat weg van de gevangenpoort op een middeleeuwse werkdag met veel overuren.

De optisch verbeterde toegankelijkheid zou de hulpstukken bijna onverkoopbaar maken maar ‘helaas’ brengt de aanpassing geen omzetverlies.

 

Mijn binnenstrompelen valt gelukkig niemand op, de zaak is leegJ.

De laatste tijd voel ik me, ondanks mijn ongebreidelde activiteit net dat beeld van die reus uit ‘den bijbel’ (niet stoppen met lezen nu, ik wil niemand bekeren, het is slechts een voor’beeld’). Ik was dát dan, dat beeld met een prachtig gouden hoofd, een borstpartij en armen van zilver, buik en lendenen van brons, de benen van ijzer maar helaas, zijn voeten deels van ijzer, deels van leem. Ik loop als Quasimodo door het café, geen gezicht voor een kroegbaas met een gouden hoofd. 

Geen bel of andere aandachttrekkers. ‘Trommelen met die vingers’.

Aha, daar was iemand om mij te helpen. ‘Schudden met die billen’.

“Meet u ook op staande voet steunzolen aan of gaat het op afspraak?”

“Alleen op afspraak: € 165= en gelaserd (lees gelezerd) € 195=”.

“Wordt hét, of een deel, door de zorgverzekeraar betaald?” Je weet het eigenlijk al van te voren, maar je hoopt ergens toch dat je een keer prijs hebt, neen weer niet. En ook niet in mindering van het eigen risico! What’s new! 

Ondanks dat me wederom een poot is uitgedraaid zal ik met die nieuw aangemeten steunzolen wellicht weer een stuk beter lopen.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                  Meer: www.conck.nl.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco