CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Steenrijk. Minks wekelijkse column 25-4-2019

 
Steenrijk. Minks wekelijkse column 25-4-2019
 
Voordat mijn werkweek op donderdagmiddag begint doe ik regelmatig een bakkie bij Ahmed van de delicatessenwinkel.
Ik hoop dan dat mijn klanten nog even op zich laten wachten.
Zo ook deze donderdag, we zitten buiten aan een houten tafeltje in de zon, ik slurp koffie en Ahmed nipt water met gember of zoiets.
 
Er passeren allerlei mensen: een kort gebroekte grijsaard wier spillebeentjes, tijdens de afdaling van het brughoofd, het tempo der fietstrappers ternauwernood trotseren.
Een lentefrisse deerne per scooter, ‘heur’ wapperend blond haar en opwaaiend rokje dwingt ons tot slapen-kloppend en langdurig nakijken.
De één houden we wat intensiever in de gaten dan de ander, je wilt toch snel hulp kunnen bieden als zo iemand wat gebeurt.
Wanneer zo’n passant ‘passé’ is kijken Ahmed en ik elkaar alleen maar aan, we wisselen geen woord, enkel blikken van wederzijds begrip.
 
“Dat is geen goedkoop autootje daar bij het stoplicht Ahmed”.
“Ja, dat is de duurste Tesla, anderhalve ton, wij als zakenlui kunnen wel de BTW aftrekken”. “Zo’n wagen kan ik nooit betalen, of ik moet mijn café verkopen, maar dan kom ik weer niet onder die BTW uit”.
“Die twee vrouwen voorin kijken niet op of om, zullen ze er niet blij mee zijn?” “Valt me regelmatig op, hoe duurder hoe zuurder”.
 
Kijk ondanks dat we regelmatig ons beklag bij elkaar doen, leven we toch lekker met ons goedkope autootje en ík heb er zelfs nog een nep-Harley er bij, t’ kost geen kapitalen maar het brengt ons óók van A naar Beter en met een ferme glimlach, wie houdt ons tegen!!
 
Op de Geestbrug zijn wat strubbelingen, auto’s stoppen en toeteren, een file zwelt aan, tis geen Marokkaanse bruiloft maar er loopt een ‘Fulica atra’ zonder verkeersdiploma. Als een (water)kip zonder kop paradeert hij heen en weer en dat kan hem zijn kop, ondanks de afwezigheid, wel eens gaan kosten. Met geschreeuw en handgeklap jaag ik hem op, hij springt van de brug, de file lost langs mij op.
Heel wat (echte) duimpjes maken van mij de held van de dag.
De opgedirkte Tesla-tantes kijken, bij het passeren, strak voor zich.
 
“Als meneer de ‘dierenbeschermert’ ff tijd heeft om een pilsje te tappen!” Klanten, de werkweek begint……… Weinig geld maar steenrijk!
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco