CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Steenrijk. Minks vakantiegeleuter 7-8-2019

 
Steenrijk. Minks vakantiegeleuter 7-8-2019
 
“Je moet het dak van dat warenhuis La Fayette op, heb je een prachtig uitzicht op Parijs en zijn Eifeltoren”, sprak Richard.
 
Lafayette, bij binnenkomst kijk je tegen een prachtige glas in lood koepel aan, Art Deco, uit de tijd dat Haussmann Parijs flink update.
Het uitzicht was adembenemend, de armoezaaiers en ik drongen elkaar zowat het dak af voor de beste selfie van de vakantie.
Achter rood koord zat de nouveaux riche op het ruim terras aan de champagne, hun dure Rolexen schitterden, als een lieve lust, in de zon.
 
Bij Louis Vuitton werden wachtenden bekertjes water aangeboden.
Een mooie jongen sprak de ‘uitgeputtenen’ aan, op zijn teken werd door een nog mooier meisje het bekertje, met een gedienstig knikje aangereikt om hen tegen uitdroging te beschermen.
Ik stond dichtbij, het meisje keek mij vragend aan maar na een bitse hoofdbeweging van wonderboy sloeg ze mij resoluut over.
 
Speknek Afrikanen, ingetogen moslima ’s, glimhaar Columbianen en moderne Chinezen lieten hun of het geld rijkelijk vloeien in deze orgie van banale rijkdom.
Opmerkelijk veel Chinees personeel, de omroep installatie braakte met tussenpozen opruiende kapitalistische propaganda uit…….
Horloges van minimaal 5000 tot max veel meer euro’s lagen in vitrines te plink, plonken. Aan mijn ‘kan ik nooit betalen hoofd’ hadden deze verkoopfanaten geen boodschap, pas toen ik een nuffig ‘koophoof’ trok sprak men mij gedienstig aan, sluw loerend op een kans mij ook zo’n zware last rond mijn pols te kunnen slijten.
 
Hier hoorde ik niet thuis, ik voelde me een soort van clochard om u maar even in ‘romantische’ Parijse sferen mee te nemen.
Na ten afscheid mezelf overdadig te hebben bestoven met gratis Chanel Egoïst verliet ik opgelucht deze luxe tempel van nepgeluk.
 
Buiten gaf ik een dakloze twee euro, zong op een plein met mensen mee, stapte op mijn nep-Harley en voelde me vrij en steenrijk.
 
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl
 
1907 The restaurant. Charles Hoffbauwer.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco