CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Spugende gokkast. Minks wekelijkse column 5-12-2018

 
 
Om het café over te nemen had ik van vriend en vijand, voor drie maanden, een flink bedrag geleend.
Henk vroeg, na een week al, zijn 10.000 gulden terug omdat hij, als een os in de Bijbel, zo nodig een nieuwe auto moest.
 
Na koortsachtig overleg met mijn kameraad de sigarettenhandelaar was het rond, morgen zou er 10.000 gulden in contanten zijn.
Henk had haastige spoed en wilde het geld die avond nog, dat kon maar dan alleen in muntgeld: guldens, knaken en vijfjes.
Na wat twijfel stemde Henk in, om negen uur zou het geld er zijn.
 
Brandende kaarsen, pindaatje, biertje, Hollands pokertje, biljartje, wat mensen aan de gokkast kortom het was een gezellig barretje vol.
Henk zat, achter een pilsje, nerveus krukschuiverig op de uitkijk.
De deur werd moeizaam opengeduwd en daar kwam Jaap Tabaksblat met twee mayonaiseemmers van tien liter binnen strompelen.
“Alsjeblieft, 10.000 gulden”. Henk krabde zich achter het oor en sprak: “O ja?”. “Ja, er gaat zo’n 5000 gulden in een emmer, t’ klopt echt”. Ik doorbrak de patstelling: “Afschrijvers voor het biljart!!!!”.
 
De emmers werden op het groene laken uitgestort, een ongewoon tafereel, “vrijwilligers om te tellen?”
Al snel stond er een mens of tien, met als hoofdcroupiers Henk en Jaap, ijverig te tellen rond het biljart.
Gerrit Gok stapte binnen, zijn bijnaam, sloeg niet op de afmeting van zijn neus maar wellicht kan u zelf naar de oorsprong gokken.
“Zo, das een berg munten”, sprak hij met ogen vol hebberigheid.
“Jackpot, die gokkast blijft spugen” zei Freek, altijd wel in voor een geintje. “Dat meen je niet”, mompelde Gerrit onzeker.
 
De twaalf gulden teveel ging terug in de zak van Jaap, de uitgetelde tellers mochten hun handen wassen en kregen een biertje.
Henk strompelde weg met zijn loodzware Lemia emmels, een poosje niet meer gezien. Gerrit Gok was ook rap verdwenen, wellicht op zoek naar een spugende Gokkast elders (wordt vervolgd).
 
P.s. De naam Tabaksblat schrijf je echt met een t .
 
Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco