CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Spoelbiertjes.                      Minks wekelijkse column 8-3-2017

Spoelbiertjes.                      Minks wekelijkse column 8-3-2017

 

De vaste maandagavondploeg, een enkeling uitgezonderd, druppelt na elf uur binnen voor een praatje pot en een pilsje.

Dit soort debatsamenkomsten koestert de cafébaas, het is gezellig en zijn weekend (dinsdag en woensdag) staat te beginnen.

Hij zet zeven flessen bier op de toog en annonceert semiofficieel: “Deze avond moet het gebeuren mannen, we gaan bier proeven”.

“Zal zeker wel weer wat kosten” zegt de altijd calculerende Job.

“De flessen heb ik gekregen van een brouwerijtje, als jullie aan het eind van de avond wat in de pot doen tegen omzetderving is dat leuk”.

De eerste fles: ‘Bittere Bertus’ wordt kritisch bekeken, tien procent, niet mis, met een vleugje grapefruit. De waard spoelt zorgvuldig een glas en schenkt het donkerbruin bier behendig in.

Ronald is als eerste, hij gedraagt zich als een waar connaisseur, na met een kennersblik de kleur te hebben getoetst ruikt hij aan het glas en neemt een matige slok die hij langzaam door de mond laat rollen.

De muziek staat zacht, flakkerend kaarslicht valt op verwachtingvolle gezichten, binnenskeelse slikkende geluiden klinken.

Ronald trekt een zuur gezicht en slaakt de kreet: “gadverdamme”.

Het glas gaat rond en Bittere Bertus komt er vanaf met een vette nul.

 

Na een flink spoelpilsje is het de beurt aan ‘Weelderige Wilma’ om zich te laten verzwelgen door het voltallig huis-panel.

Renoir ‘drinkt’ dit keer het spits af, een ferme slok van deze negen procenter doet hem glimlachen, dit rondborstig brouwsel laat geen twijfel over de herkomst van haar naam.

Dat mannen vallen voor vrouwelijke welvingen blijkt uit de unanieme topscore van tien punten. Ter neutralisatie nóg maar een spoelpilsje.

Monty is nu als eerste aan de beurt om zijn smaakpapillen toe te vertrouwen aan ‘Smalende Sonja’, met een lichte smaak van Karamel.

Na de rondgang, van dit niet in te schatten mannelijk of vrouwelijk brouwsel met eindcijfer zeven, wederom een spoelbiertje.

Compleet met wat calorierijke vettigheid uit de frituur werd het nog een fors nachtelijk debat met overvloedig gesmeerde kelen.

Of wij Bittere Bertus, Weelderige Wilma en de rest van deze verleidersbende in ons assortiment gaan opnemen is niet zeker.

De maandagavondploeg zit als vanouds weer gewoon aan de ‘spoelbier-tjes’. 

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                                   Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco