CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Spaarp(l)an. Minks wekelijkse column 25-1-2017

Spaarp(l)an. Minks wekelijkse column 25-1-2017

 

Ik spaar niks, hoewel, niks is niet helemaal waar.

Sinds een hondsbrutale, hebberige huisvrouw de door mij geweigerde rits spaarzegels van de Sligro op wou eisen spaar ik die als enige, de zegels wel te verstaan.

 

“Hee Mink, jij komt toch altijd bij de AH”, sprak Channo, waar ik voor het werken regelmatig een koffietje haal, “je moet ff die pannenzegels voor me meenemen”. “Channo, ik spaar niks, ik vind het niks en ik doe het niet”. Vanaf die dag nam ik netjes de zegeltjes mee en spaarde zijn vrouw -mede door mij- in een mum van tijd de volle-dige set bij elkaar incl. steameropzet, wok en gietijzeren braadpan.

De zegels bleven bij Channo binnenstromen dus kreeg ook ik een volle spaarkaart. “Jij moest toch nog een koekenpan Mink, ff bijbetalen en dan heb je hem, goed merk, VIVO is van Villeroy en Boch”.

Ik kocht de grote, 28 centimeter, bijbetalen: € 19,99.

Thuis gekomen pakte ik de pan uit, wat was tie mooi: solide-zwaar met een stevige glanzende steel en een stempel in de bodem.

Glanzend chroom deed mijn ‘ekster-ego’ bruut het commando van mijn lichaam en geest opeisen. Mijn handen trilden ongecontroleerd, mijn ogen vertoonden plots een vreemde twinkeling en mijn linker mondhoek begon nerveus richting mijn (linker) oor te trekken.

Er kwam een drang in mij op, de drang die je waarneemt bij een clubje vriendinnen welke de eerst geboren baby ter koestering en kennismaking aan elkaar doorgeven, de drang van: dat wil ik ook.

 

De snelkookpan van AH marketing afdeling, overigens niet in de onderhavige VIVO lijn, had mij goed voorgegaard:

IK WILDE DE HELE SERIE !!!!

Het was snel gepiept, 5 spaarkaarten van een FB- en echte vriendin en zo’n € 72= verder was de update van mijn uitzet een feit.

De hele VIVO-lijn hoefde ik niet, hoewel mijn hebberige tentakels de wokpan en de handige stoominzet toch maar moeilijk los konden laten.

Levenslange spijt voor een ontbrekende wokpan ligt in het verschiet.

Ik hou de Pannen thuis, blijven ze mooi, koken gebeurt in het café.

Nou zoek ik alleen nog een leuke sexy vrouw om mijn lege pannen zo af en toe wat inhoud te geven (geintje???).

P.s. mijn vogels leven nog en ik krijg bij het koken geen droge ogen.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco