CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Smetvrees. Minks wekelijkse column 8-4-2020

 
Smetvrees. Minks wekelijkse column 8-4-2020
 
Na een ongeïnteresseerd knikje van het type: jongeren- discotheekportier mag ik als eerstvolgende van de ellenlange wachtrij hoopvol bij de Action naar binnen.
Hoewel hoopvol, ik wil slechts goedkope kwasten en verf voor de, van de nood een deugd makend, verbouwing van mijn dichte café.
Eerlijk gezegd en geschreven kan Bruin het nu ook ff niet trekken, zo’n mand vol misbare ‘made in China’ benodigdheden.
Overigens bewijst ‘Cor’ maar weer eens de onbetrouwbare aard van hetgeen ons toegeworpen van vanachter de Chinese muur.
 
Een minimumjeugdloonmeisje van Marokkaanse origine reikt me glimlachend een ontsmet winkelmandje aan, één per persoon.
Toch heeft het wel wat, die mensen die ruimbaan maken of daar, voor zover mogelijk, hun best voor doen, een enkele aso daargelaten.
Neen wat dat betreft zijn we een gedisciplineerd volkje, Mark blijft vragen en wij dragen zonder al te veel klagen. Jij hoeft natuurlijk niet mee te doen maar de straffen zijn niet mals, van 400 euro boete tot, als je pech hebt, de doodstraf dus ik zou maar ff luisteren.
 
Het type luchtwegenbescherming vertelt veel over het vlees in de kuip: ik zag een gozer met een doodskopuitvoering, alleen de kaak dan, “ieder zijn ding” maar zoiets is zeker niet mijn ding.
De in het zwart gehulde vrouw, met wandelwagentje en jengelkind, een moslima met nikaab, makkelijk, zeker nu, slim en dubbel veilig.
Ook iemand met zo’n simpel mondkapje, doodgewone jongen schat ik.
En dan dat stel, uniseks gekleed in wit trainingspak met over de volle lengte in grote letters de naam van een fameus modehuis.
Beide een dikke gouden ketting en Rolex, hij een grotere dan zijn ‘schatje’, dat kon natuurlijk niet anders. Het masker sloot naadloos aan bij de ‘kijk mij is beter zijn’ outfit: een grote toeter met links en rechts zo’n afschroefbaar filter, ze hadden veel weg van handlangers van Obi wan Kenobi in de pauze van een Starwars opname.
Mondkapjes als statussymbool, tis snel gegaan die laatste weken.
Bij het afrekenen neem ik de zelfscankassa, tik met de punt van mijn pinpas de code in, waarom niet, smetvrees………………..denkt u ?????
 
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. Meer: www.conck.nl
1650 Woman at a window, waving at a girl. Jacobus Vrel.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco