CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

‘Slimme’. Minks tussendoortjes 13-5-2018.

 
‘Slimme’.                      Minks tussendoortjes 13-5-2018.
 
Laatst vroeg een ‘slimme’ aan de bar wat ík nou eigenlijk had bereikt met 25 jaar ploeteren in zo’n ‘kroegje’.
 
Hmmmmm, een onverwachte vraag op het verkeerde moment, ik stond met mijn bek vol tanden, nep en echt gebroederlijk naast elkaar.
Wat ik dom deed was er op rekenen dat mijn automatische praatpiloot me er wel uit zou redden, doet hij altijd, behalve nu.
Om toch stante pede een antwoord te geven zei ik zoiets van tja misschien heb ik het wel niet zo goed gedaan, waarop ik de ‘slimme’ triomfantelijk zijn puntenwinst op de kroegbaas zag tellen, had hij toch ook weer wat betekend voor de mensheid en zichzelf.
 
Nou ben ik ook vaak een bijgogem dus begrijp ik dat er types zijn en waren die er op azen me klem of buiten spel te zetten maar deze was in mijn ogen toch flink onder de gordel.
t’ Zit me niet lekker dus loop ik er al weken over na te denken, daar kan ik niet zo veel aan doen, zo zit ik nou eenmaal in elkaar.
Nou ja, door dat voorval met die ‘slimme’ ging ik me daadwerkelijk afvragen wat ik nou eigenlijk zoal bereikt had.
Ik werk me rot en kan nou niet zeggen dat ik drie maal per jaar een geheel verzorgde cruise, met of zonder gratis aardbeien en wijn in mijn hut, kan boeken, niet eens een halve denk ik.
 
Neen, zelf de twee weken op mijn nep-Harley door Frankrijk met één ster hotelkamers, eten in grillrooms en goedkope truckerscafé ’s worden bij thuiskomst meteen afgestraft door maanden van zuinigheid en heel veel werken.
By the way, vind ik die vakanties met mijn kunstontdekkingen fantastisch, geef die cruise maar aan Tom (beetje flauw?).
 
Tja, wat heb ik nou eigenlijk bereikt na 25 jaar ploeteren????
Ik heb heel veel mooie mensen om me heen, lig niet wakker over hoelang ik nog moet voor ik mijn pensioen krijg dus heb het blijkbaar best naar mijn zin. Als de dag begint doe ik de radio aan en zet fluitend het terrasje er bij. Mensen komen, meestal goed geluimd, bij mij langs, drinken ze niet dan zwaaien ze wel. Kinderen komen voor lolly’s en honden voor koekjes: Ik heb een top (sociaal) leven!
Dát heb ik bereikt met 25 jaar ploeteren in zo’n ‘kroegje’, ‘slimme’!!!!
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco