CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Show must go on. Minks wekelijkse Column 7-4-2021

Show must go on. Minks wekelijkse Column 7-4-2021
De beugelflesjes in mijn lullig jute boodschappentasje met bloemdecoratie klingelen hoopvol als ik binnenkom.
Omlopen via de huiskamer, want halverwege de gang verspert een berg versterkers en boxen de meest logische route.
“Heb de opslag maar ff afgezegd Mink, spaart geld, je moet toch wat.
Sinds ‘Cor’ geen gig meer gehad. De jaarlijkse, europese tour is afgelast, scheelt een bekkie munten, net nu het zo lekker ging.
Zal ff de flesjes in de koelkast zetten, ga maar vast ergens zitten”.
 
Bij de verwarming onder de vensterbank staat een rij werkeloze werkschoenen, niet van die kistjes maar duidelijk iets voor de showman.
Slangenleren cowboyboots en glanzende lakschoenen met bordeaux. Ik hoef ze niet, maar op het podium wil je toch entertainen.
 
 
 Het uitzicht naar buiten doet me denken aan de straat waar ik ooit woonde in de tijd dat dagen nog weken en jaren nog eeuwen leken.
Zo’n straatlantaarn met van die gekrulde uitsteeksels.
Alleen miste zijn licht dat intieme van toen, dit was te fel, te zakelijk, groenestromerig, zoals het hoort bij deze tijd, van dat bleke ledlicht.
Ondanks het kille schijnsel op de deurenpartij van vier, welke ik maar al te goed ken, borrelde bij mij een warm gevoel van jeugdsentiment op.
De buitenste 2 voor de benedenhuizen en de binnenste deuren met er achter een draaitrap voor 1 hoog en, via de overloop van de buren, nog 1 voor 2 hoog waar wij woonde, nostalgisch gelul maar ff kroelen moest.
 
 
“Mooi schilderij Adrie, Schiele? Zal toch geen echte zijn zeker?”
“Neen, geen echte, zelf gemaakt, vond ik ooit leuk, al een poosje niet meer gedaan”. “Je hebt talent man, moet je wat mee doen!”
De beugelflesjes gaan steeds sneller, zo ook de gang naar het toilet. Twee middelbare leeftijdsgasten aan de zuip, ‘t geeft een hoop geloop.
Nog ff wat rubbertjes van de beugelflessen afhalen, zijn perfecte dingen om je gitaar aan je riem te hangen, handige snijboon.
 
 
De avondklok is klaar, een taxi wacht, ik sta op, laat me rijden. Adrie laat me uit. “Hopen dat Cor snel oprot, kunnen we weer wat verdienen”.
“Ja, idd Mink, hoe sneller hoe beter, buiten geld dat we het nodig hebben…………The show must go on. Was ff gezellagh gozah, mazzel”.
 
 
Tekst: Mink Out. Bundel nu verkrijgbaar op www.conckshop.nl
 
 
 
 
 
 
 

1913 Wally with a red blouse. Egon Schiele.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco