CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

See you in heaven. Minks wekelijkse column 23-5-2018

 
See you in heaven. Minks wekelijkse column 23-5-2018
 
Drie maal per jaar, 1e Paas-, Pinkster- en Kerstdag, steek ik tijdens een nachtelijke wandeling vanaf mijn huis een sjekkie op.
t’ Is gek, ik rook enkel sjekkies tijdens het bieren maar on route naar het rendez vous-café van deze avonden heb er gewoon trek in.
Een soort ritueel startersrokertje om de opwinding ietwat te temmen.
Met straffe tred, de blauwe rook in mijn kielzog, loop ik door nauwe stegen van een Haagse binnenstad naar het 1e dorstlesadres.
 
Wanneer ik bij het Bakkertje de hoek om loop staat ‘Hands’ al in de deuropening van Momfer, glaasje bier en sigaartje losjes in de hand.
We slaan elkaar op de schouders en praten als mannen die elkaar lang niet gezien hebben, u kent het wellicht: “Hoe is het”. “Goed”. “Mooi”. “Biertje?” Het gaat er niet zo zeer om wat je zegt maar wel dat je communiceert met een wederzijds gevoel van innerlijke blijdschap.
 
Wat bier en aansluiters verder, met een minder straffe tred naar het volgende adres, een haveloze Engelsman vraagt om geld.
En wat doe je dan, het is Pinkster, je wil geen lul zijn, je grabbelt wat in je broekzak en voelt twee munten van een euro.
Je bent goed geluimd dus laat je er niet één weer terugvallen maar geeft ze allebei aan dit arme schaap van een mindere herder.
Met een semi dubbele tong druk ik hem op het hart: “not for drinks only for eating”.
Ik zeg het hem tegen beter weten in maar zie het altijd als extra adviesje of waarschuwing.
Als ik zo naar hem kijk is dat bij hem wel doorgedrongen, die drank dan, voor het waarschuwen ben ik overduidelijk een beetje te laat.
“See you in heaven master” roept hij als ik bij de ‘wachters’ aansluit.
 
De nacht is te kort, de jamsession met Papemann en Mike B Drums swingt, far out, super cool de pan uit.
In een overvolle Gabors heffen we nóg wat kelken. De vette bek bij Piet Patat smaakt in de verste verte niet naar een laatste avondmaal.
Een nieuwe dag kriekt, Haagse Harry kijkt onbewogen toe.
See you in heaven master???? Ga jij maar vooruit, ik blijf nog even. Kan het maar weer snel 1e kerstdag zijn.
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco