MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Schuldgevoel.             Minks wekelijkse column 30-6-2020

Schuldgevoel.             Minks wekelijkse column 30-6-2020

 

Lang getwijfeld over de aanschaf van een nieuwe draadloze telefoonoplader voor mijn nep-Harley. Een prachtig ding maar

100 euro is niet niks in deze Corona hand-op-de-knip tijd.

Na een nieuwsgierig Google kijk-klikje sloeg Facebook de haak vast in mijn bek en werd ik, via een reclamelawine, ‘willoos’ binnengehaald.

 

Voorbij dat gepiel bij lange ritten, dit ding was een ware verademing. Mobiel er tegenaan, kwartslag draaien, klik vast, gevolgd door een vriendelijk ‘ploenk’ ten teken dat het opladen begonnen was.

Gewoon een solide ding, onmisbaar bij een stroomvretende TomTom.

Intens gelukkig was ik er mee, hij ging zelfs aan tijdens de dagelijkse rit van huis naar Florencia, toch zo’n dikke 15 seconden rijden.

 

Mijn bestaan was ineens veel leuker geworden totdat, na een forse regenbui, het vriendelijk ploenkgeluid niet meer klonk: kapot.

Het leven leek plots zinloos, een mail naar de leverancier voor een vervangend apparaat werd beantwoord met vragen in de trant van of het ding buiten had gestaan, ja motoren staan daar regelmatig, toch?

 

Bij een tweede vragenmail was het klaar, na een boze reactie had ik rap een nieuwe. Het maandagochtend exemplaar hoefde niet retour.

Met het puntje van mijn tong tussen de lippen sloot ik hem trillend van spanning aan, ik leek wel verslaafd, oude kabeltje kon wel blijven zitten, snel het stekkertje er in……, geen ploenk, wat een but ding.

Toch maar ff het nieuwe kabeltje proberen………die deed het wel, snel vastschroeven en klaar was Mink. Die eerste kon wel weg, of ………… Ff proberen, ja hoor, ook deze ploenkte een nieuw leven tegemoet.

 

Geen slechte deal, twee voor de prijs van één:-). Lekker erbij voor in de auto, lachend danste ik de horlepiep, wat een mazzel.

Toch knaagde er iets, t’ was weliswaar geen opzet maar ik nam achteraf de boel wel flink in de maling, dat ding moest terug toch???

Steeds vaker zie ik een jankend engeltje zijn tranen deppen, wellicht wat weesgegroetjes en een paar munten in het offerblok?

Neen, zo makkelijk gaat dat bij mij niet, misschien een sluwe mail dat mijn eerlijkheid me noopte om…… maar nu ik hem dan toch had ……  Iemand een ideetje om mijn schuldgevoel aannemelijk te paaien?

 

Tekst: Mink Out.        Binnenkort de bundel.         Meer: www.conck.nl

1594 Cardsharps. Caravaggio. Michelangelo Merisi.

Website by Splendit 2020