CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Schijtziek. Minks wekelijkse column 29-11-2017

Schijtziek. Minks wekelijkse column 29-11-2017
 
“Mink, een alcoholvrij biertje graag……..En een jonge borrel!”
De eerste keer (jaren geleden) stond ik verbaasd maar Ronald vindt het beter zo dan dubbel op en gelijk heeft hij, het scheelt ‘zeg maar even’ een slok op een borrel.
 
Naast hem zittend nip ik mijn koffie, hij zet zijn lippen getuit aan de rand van het jeneverglas en slurpt het wiebelend ‘koppie’ er vanaf.
 
“Hé Mink, hoe zou jij dat nou aanpakken? Bij ons door de buurt loopt een kale gozer zijn hond uit te laten zonder de rotzooi op te ruimen”.
“Nou, lijkt me niet zo moeilijk toch, gewoon zeggen dat je het wel fijn vindt als hij de rotzooi weghaalt wanneer zijn hond leeg is”.
“Jij hebt makkelijk praten maar die gozer is zo’n opgeblazen palingvel van de sportschool met van die wijd open, steroïde ogen in zijn hoofd”.
“Niks mee te maken, recht is recht en krom is krom, aanspreken en anders regel je het met wat meer overtuiging, zeg maar ff”.
 
“Ja, weer makkelijk lullen, jij bent even een stukje groter en meer ervaren in het overtuigen van mensen, ik ben daar niet zo op gebouwd.
En dan die hond, dat is niet echt modelletje chi-wah-wah met roze strikje en een enkel keuteltje. Dit beest is per keer goed voor een halve mokkataart. Hij heeft ook nog zo’n bek vol blinkende tanden, als die toeslaat laat hij nooit meer los, neen Mink, dat wordt niks”.
 
“Ja, wat dan? Ik heb wel eens gehoord van iemand die vlaggetjes met vermanende teksten in de achtergelaten ‘cadeautjes’ prikte.
Was toen best doeltreffend, de kleine boodschap tegen de grote.
Beetje gluiperig maar wie niet sterk is moet slim zijn, toch Ronald”.
 
In zijn ogen zag ik dat mijn voorgestelde plan hem wel wat leek.
“Wel lekker anoniem en de boodschap komt over, heeft hij er schijt aan dan kan ik altijd nog wel een stapje verder gaan”.
 
Hij rekende af en liep naar de buitendeur, “Kijk je wel uit Ronald”, “ik ga het doen, word schijtziek van die aso” retourneerde hij strijdvaardig als Napoleon …………voor zijn Waterloo?
Wordt vervolgt????
 
Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco