CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Rutte is de schuld!              Minks wekelijkse column 14-10-2020

Rutte is de schuld!              Minks wekelijkse column 14-10-2020

 

Mooie titel toch, je weet meteen waar je aan toe bent, dus mag je Mark dan klik je deze column subiet naar het hiernamaals.

Of is het wellicht een foefje om de Markhaters uit hun veilige bubbel te lokken en ze een ander inzicht te bieden.

Ik ben van huis uit geen VVD’er. Meer een arbeidersjongen, wiens vader in de bouwerij werkte en wiens moeder huisvrouw was.

Den Ouden Neel deed ‘werkhuisjes’ dus hield, tegen de klippen op, ‘mevrouw’ haar reputatie als propere dame hoog.

 

Kostenstijgingen tijdens Rutte hebben de lagere inkomensknakkers flink op kosten gejaagd, daarvoor zou ook ik hem kunnen haten.

Maar ja, het blijft keihard zakendoen, om het huishoudboekje van de bv Nederland sluitend te houden. ‘t Verhaal van zachte heelmeesters kunnen we daarbij niet gebruiken en bij ‘Cor’ al helemaal niet.

We hebben een crisismanager nodig en dat is waar Rutte goed in is!!!

 

Handen vol om Nederland door deze tijd heen te loodsen, raast de pers over je heen, daarna gaat de kamer, met de verkiezingen voor de deur, er ook nog iets van vinden, en last but not least de bevolking.

Ik had allang gezegd: “val maar dood”, hetgeen in de context van ‘Cor’ helaas nog niet eens zo heel erg veel van de waarheid afwijkt.

Ik zag hem zo achter die lessenaar staan en dacht: er is gewoon een masochist die deze pijn wil verdragen. De gesel daalt keer op keer neer en hij, hij schudt zijn hoofd, telt de slagen en roept om meer.

 

Kijk, nou ben ik wel een horecajongen die zwaar gebukt gaat onder het juk van ‘Cor’, maar we moeten toch af van ‘hij doet het fout’. ‘Waarom ikke en niet hunnie’ als het gaat over bedrijfstakken die zwaarder de lul zijn dan anderen. Daar zullen redenen voor zijn, daar denken allerlei experts over na. We moeten weer naar het oude normaal en dat vraagt offers. Mensen raken werk, bedrijf en weet ik veel wat nog meer kwijt, ja die dingen gebeuren nou eenmaal als er echt stront aan de knikker is. Dat is WAARDELOOS, maar niet de schuld van Mark Rutte, die heeft ‘Cor’ echt niet op ons af gestuurd.

 

Weet dat niet iedereen mijn mening deelt, dat mag, tis een vrij land.

 

Tekst: Mink Out.        Voor 1 dec. de bundel.

1918 Le docteur et la mort. Ivo Salinger (1894-1987).

Website by Splendit 2024

Kinderdisco