CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Rellen voor jezelf. Minks wekelijkse column 1-7-2015

Rellen voor jezelf.         Minks wekelijkse column 1-7-2015

 

Een man die zich, bij zijn arrestatie, niet eenvoudig in de boeien laat slaan, overlijdt door te hardhandig optreden van de politie.

Tegenwoordig kan je dit soort incidenten verwachten. Met terroristische dreigingen staat de sterke arm der wet onder druk.

Zo’n park vol met mensen: bij twijfel snel ingrijpen zal onder de politiecap zeker meespelen. Met alle risico’s van dien, blijkbaar.

Diep trieste gebeurtenis. ‘A night in the park’, werd een ‘Nightmare in the park’, om Duran Duran, te quoten:     “A view to a kill”.

Een vreedzaam protest, bij het politiebureau Heemstraat, begon zoals het hoort, respectvol en waardig. Alleen het macho stilstaand rondjesdraaien op motoren (burn-out) vond ik wat vreemd, maar laten we dat maar wijten aan een tekort van mijn cultuurkennis.

Wat een steuntje in de rug van de nabestaanden had kunnen zijn wordt al gauw grimmig, hommeles dus. Erg jammer dat het trieste lot van deze man in het park zo schaamteloos misbruikt wordt en de piëteit voor de overledene tot een bitter nulpunt laat zakken.   

Brandstichting en plundering, niet in erg grote mate(n), alhoewel een schoenenzaak? En een brandende keetwagen, zowaar ons eigen mini-Amerika.

De politie probeert de opstandigen voor de tweede nacht achtereen terug in hun hok te krijgen.

Tja, politie: buffer tussen ‘tevredenen en ontevredenen’ in onze samenleving. Altijd al zo geweest, na hellebaard en het blanke sabel nu de lange lat, hoewel: als nieuw wapen in de strijd tegen de onwillende wordt een heuse politiehelikopter ingezet.

Deze wentelwiek, die uren lang het Haags luchtruim domineert, zorgt samen met de drukkende loomheid van een tropische zomernacht voor weinig slaap.

Nou, de ochtend gloort! Ik kruip maar eens onder mijn opgesplitste Ikea drukknopen dekbed, lekker dun en koel.

De ‘kansarme’ moegestreden relschopper gaat ook voldaan naar bedje, in zijn huis met huursubsidie, centrale verwarming en dubbel glas.

Hij wenst u nog een fijne werkdag toe, met excuus voor het ongemak?

En voor degene die zeggen dat alle politieagenten moordenaars zijn, nog even dit: we gaan niet generaliseren want dat mag niemand in dit land, welterusten.

 

Tekstverantwoording: Mink Out. 

Website by Splendit 2024

Kinderdisco