CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Puik st(r)aaltje management. Mink wekelijkse column 16-11-’16

Puik st(r)aaltje management. Minks wekelijkse column 16-11-‘16

 

Een vriend van mij, laten we hem Quirines noemen (na deze Q) is mobieltjesverkoper, hij heeft het reuze naar zijn zin.

Je ontmoet mensen, praatje maken, abonnementje verkopen, bonusje pakken, kortom een baan voor een moderne bro (brother).

Alles kan: sim only, abonnement met een Apple 7+ of Galaxy Note 7, hoewel laatstgenoemde zaktelefoon door het ‘explosieve’ succes nergens meer beschikbaar is maar dit terzijde.

Q, een leuke gozer, drinkt een drankje, houdt op zijn tijd van een feestje, je zou zeggen: een gemiddeld homo sapiens, totdat……………..

Pas geleden kocht ik bij Q een nieuw mobieltje, helemaal top, netjes geholpen, als een gelukkig mens huppelde ik de zaak uit.

De splinternieuwe mobiel brandde in mijn tas, ik kon het wel uitschreeuwen: “Mensen bel mij, mijn nummer is 06 51 … … !!!”.

Aan de overzijde van Q’s telefoon-winkel schiet ik de lunchroom binnen, bestel koffie met gebak en haal, met trillende vingers, het deksel van de designdoos. De gloed van het sparkling mobieltje verlicht mijn opgewonden gezicht, als dat van een piraat die een schatkist vol gouden dukaten opent. Prachtig, deze vrucht geplukt uit de boom der consumptie maatschappij maakt mij zowaar gelukkig.

 

Terwijl mijn hebberigheid langzaam wegkwijnt zie ik iets opmerkelijks. Q tijgert laag over de grond zijn zaak uit, komt overeind en steekt een sigaret op. Daarna zijn collega die, bij het naar buiten gaan, een soort van limbo dans doet, rare gasten die telefoon verkopers.

Als de peuken zijn gedoofd springen ze hand in hand en wel een meter hoog terug de telefoonzaak in, een grappig maar vreemd tafereel.

Het had iets weg van Monty Python’s Flying Circus met John Cleese en zijn handlangers (voor de nieuwere mensen het Googeltje waard).

Als Q ‘s-avonds in de bar aan zijn biertje nipt kijk ik hem schijnbaar wat glazig aan. Na wat pressie vertel ik hem mijn waarneming. 

Wanneer u ooit besluiteloos een telefoonshop in- en uit ijsbeert onderdruk dan uw opwellende ergernis als de verkopers narrig doen. Het is namelijk zo dat deze gasten mede worden afgerekend naar het aantal keren dat het infrarood straaltje bij de deur onderbroken wordt. Wellicht ook een handige wetenswaardigheid om een leuke korting te bedingen (geintje Q!). Zoals vaker voorkomt: het personeel wringt zich in allerlei bochten bij een puik st(r)aaltje management.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.                                   Meer: www.conck.nl

Website by Splendit 2024

Kinderdisco