CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Pudinkie. Minks wekelijkse column 11-9-2019

 
Pudinkie. Minks wekelijkse column 11-9-2019
 
De aanbetaling voor onze nieuwe serre met luxe schuifpui, die de aannemer nooit plaatste of zou plaatsen, moesten we terug.
Zijn faillissement lag op de loer, hij maakte beloftes niet meer waar, pakte nog wel voorschotten aan en leefde vrank en vrij verder.
Bij hem langs geweest maar hij lachte ons ‘tuinkabouters’ vierkant uit en smeet de deur met een klap voor en tegen onze neuzen dicht.
Het is zo’n bierbuikreus met handen als graafmachine-grijpers die je geld eisend koppie er met gemak in één keer af kunnen knijpen.
 
We zijn van huis uit niet crimineel dus wat moet je, iemand huren om nare dingen tegen betaling te doen is niet zo onze stijl.
Aan de eettafel beraamden we onhaalbare plannen tot mijn man riep:
“We kidnappen gewoon zijn hond”. Ik keek hem aan en moest slikken. “Een hond kidnappen?”. “ Ja, wat kan je daar nou voor krijgen als het mis gaat!” “Neen, dat gaan we niet doen, ik ga naar bed”. “Ik ook”.
 
Twee dagen later stond mijn man in het parkie achter een boom en ik langs de weg met de ‘vluchtauto’, het leek uren te duren, die geurende gehaktbal zou Pudinkie toch wel lokken. Er liepen mensen voorbij, ik rommelde wat met de radio. In de achter-uitkijk-spiegel kwam mijn man uit de bosjes met Pudinkie onder zijn jas, hij stapte gejaagd achterin, nadat de motor tot twee keer toe afsloeg sukkelde ik richting huis, mijn man gooide zijn plaksnor en pet in de open haard.
 
“Wat ruik ik, hebt je het van de zenuwen in je broek gedaan?”
“Het is die hond, hij laat scheten, ‘potvolblommen’ wat een lucht zeg”.
Pudinkie was niet echt het prototype van een gegijzelde, hij miste bierbuikbully voor geen meter en kwam zelfs op de bank tegen je aan liggen, geinig beesie maar die scheten, het hele huis verging.
 
Om zes uur in de morgen zaten we suf aan de koffie, we hadden geen oog dicht gedaan, Pudinkie daarentegen wel, hij snurkte en liet scheten als een regiment huzaren, hij moest weg, dit was te veel.
We hebben Pudinkie naar Amivedi gebracht met de boodschap dat we hem in de buurt van het parkie hadden gevonden, later toch ons geld nog terug gekregen, toefje slagroom op het Pudinkie van dit verhaal;-).
 
Tekst: Mink Out. Binnenkort de bundel. Meer: www.conck.nl
1921⁣ Siegfried. Thomas Theodor Heine (Germans, 1867-1948).⁣

Website by Splendit 2024

Kinderdisco