CAFÉ DE CONCKELAER IS OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG GEOPEND VAN 16:00 TOT 24:00U . ZONDAG ZIJN WE OPEN VAN 16:00 TOT 20:00U. IS HET TERRASWEER DAN GAAN WE OP DIE DAGEN EEN UURTJE EERDER OPEN.

Positief.                               Minks wekelijkse column 24-12-2020

Positief.                               Minks wekelijkse column 24-12-2020

 

Aan het einde van de tunnel was het weer gelijk aan de stemming van afgelopen jaar, de sombere regen viel in bakken neer.

De cafébaas zit in het duister aan een biertje dat nog net niet over de datum is. De muizen liggen morsdood voor de brandkast.

De berg onbetaalde facturen voelt als een roofdier, ready for the kill.

Een papieren tijger, maar zeker niet minder gevaarlijk dan een echte, vastberaden om de levenslust van deze cafébaas abrupt te beëindigen.

Horeca, de hoek waar de klappen vallen. Als oude Schilderswijker was hij het knokken wel gewend, maar deze strijd is lastig te winnen.

 

Een groter terras aan het water had zijn cafeetje van de ondergang kunnen redden. Een vergunning voor een paar maanden, meer niet.

Eventuele verlenging was een langzaam, onzeker proces waarin de drie beslissende instanties niet over één nacht ijs gingen en konden.

Vanuit het donker keek hij naar de regenachtige vaagheid buiten.

De terrasmeubels, van geleend geld, verpieterden bijna ongebruikt.

De biertjestappert deed optimistisch, dat voelde best en ging vanzelf.

 

Die ‘Cor’ had hem een leuk kunstje geflikt. Eindelijk zijn schaapjes op het droge, laat die Covidklootzak de hele wereld onderlopen.

Zijn brievenbusfobie uit vroeger tijden was ook weer terug. Uit angst voor nog meer rekeningen was hij als de dood, deze dagelijks te legen.

Met zijn 63 lentes werd hij er ook niet jonger op, dadelijk kerstavond.

Normaal deed hij het kerstverhaal met van die lullige sterretjes en spuitsneeuw, altijd weer lachen maar dit jaar, ach vult u zelf maar in.

Als het zo doorging moest hij het strijdtoneel aan de Hoekweg, na 27 jaar sappelen, alsnog met de staart tussen zijn benen verlaten.

 

Getergd door deze zorgen was hij na een paar uurtjes slaap weer veel te vroeg wakker, half acht. Zijn mobiel ging, een gesprek uit Delft, zal wel weer zo’n oplichtende energieverkoper zijn, toch maar ff opnemen.

“Goedendag meneer Out, Leen Dijkstra hier, Hoogheemraadschap.

Uw aanvraag voor een terrasvergunning langs de Trekvliet is positief beoordeeld, ik heb hem u toe gemaild, prettige feestdagen nog”.

En dit keer overwon de cafébaas zijn innerlijke huisvrouw en schoot niet vol, dat gebeurde pas uitgebreid toen het gesprek beëindigd was.

Raer maer waer de Conckelaer en doe nu de sneeuw en sterren maer.

        

Tekst: Mink Out.  Bundel (2e druk) nu te bestellen: www.conckshop.nl

1883 Regenboog. Jules Breton.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco