MET INGANG VAN 28 APRIL IS HET TERRAS WEER GEOPEND OP WOE-DO-VR VAN 15:00 UUR TOT 22:00 UUR EN OP ZAT-ZON VAN 13:00 UUR TOT 22:00 UUR MITS HET WEER HET TOELAAT. EN RESERVEREN AAN DE DEUR. Vanaf vrijdag 25-6 worden de regels weer verruimd en is de sluiting voor genoemde dagen om 24:00 uur.

Playboy?                  Minks wekelijkse column 24-5-2017

Playboy?                  Minks wekelijkse column 24-5-2017

 

Daar zat ik dan, met vier grote, pikzwarte Afrikaners op de vloer van een schamel gemeubileerde Schilderswijk-kamer, schrijven jaren tachtig van de vorige eeuw (alsof dat niet duidelijk zou zijn).

Te midden van onze kring van vijf stond een kookpot met eten.

De ‘tafelmanieren’ waren simpel: scheur een stuk pannenkoek af, grabbel het voedsel uit de pan en stop het keer op keer in je mond.

Reden van het bezoek aan deze heren: de door mij geleverde zes kanaals Philips kleurentelevisie met tiptoets werkte niet.

Maar liefst een hele week garantie, op deze elektronica van de hoge kwaliteit, noopte mij tot een technisch onderzoek.

Al gauw was het lek boven water, de mannen wisten niet dat er ook een antennedraad moest worden aangesloten om de sneeuwbuien te kunnen verjagen. Beetje dom tenzij het je allereerste TV is.

Geknecht door de Engelsen, die ons als kolonisator blijkbaar voor waren, beheersten ze deze taal goed hetgeen mogelijkheid tot gedachtewisseling gaf.

 

“Waarom zijn jullie nou eigenlijk naar hier gekomen?”

“Wij hebben gelezen dat alles hier goed was, iedereen had een nieuwe Mercedes of andere mooie auto, ze hadden ook allemaal een glanzend Rolexhorloge. Knappe blanke vrouwen lopen hier met weinig kleren aan of soms helemaal naakt. Westerlingen wonen in villa’s met zwembaden en drinken dure Champagne”.

“Nu we hier zijn krijgen we weinig geld en betalen veel rekeningen, kleren kopen alleen al kost veel van het beschikbare geld”.

“Vrouwen zijn helemaal niet allemaal knap, ze willen amper met ons praten, laat staan dat ze zich voor ons verleidelijk of schaars kleden”.

“Neen, we hebben ons mooi vergist maar teruggaan is ook geen optie”.

De teleurstelling was van hun gezichten af te lezen, ik had toch wel met ze te doen: hier zaten ze dan met vier mannen in één huis in dit kikkerland dat hen bij lange na niet bracht wat ze hadden verwacht.

 

Toen het vlees uit de pan op was vond ik het wel welletjes, ik moest maar eens gaan. Bij de deur vroeg ik: “Waar hebben jullie al die onzin die je dacht te krijgen eigenlijk gelezen?”

“Een Playboy, blad door toeristen achtergelaten”…………….. “Tja”.

 

Tekstverantwoording: Mink Out.

Website by Splendit 2020