CAFÉ DE CONCKELAER IS tot en met vrijdag 23 augustus gesloten

Plantage (slot). Minks wekelijkse column 1-5-2019

Plantage (slot). Minks wekelijkse column 1-5-2019


Moedeloos opende Kees de deur van het kamertje der eeneiige tweeling, de gemeentelijke tandenborstelbrigade deinsde achteruit toen een zee van licht uit het kamertje knalde. Verbazing, een plantage in volle wasdom, dikke toppen wiet hingen zwaar en groot aan katrolletjes te smachten op hun bevrijding.Het voelde als toen, betrapt in de tuin van de bovenmeester, hoog in de boom, glanzend rode kersen voor moeder pikkend en plukkend. Toen ook voor een best rechtvaardig doel, meester van Dalen had zat!!


Terwijl de buurt toekeek werd hij, als de zware crimineel die hij natuurlijk was geboeid in de politieauto geladen en afgevoerd.Twee dagen in een cel, verhoor na verhoor: ”Aan wie verkocht je, wie leverde de apparatuur, hoeveel oogsten heb je gedaan?” Dat soort dingen wilden ze weten, niemand was geïnteresseerd in t’ verhaal wat hem er toe had gebracht naast de pot te pissen. Hij was fout!!!


Allerlei gewichtige enveloppen vielen als donderslagen op zijn deurmat, de Sociale Dienst stopte subiet zijn uitkering en wilde € 30.000.= terug, de officier van justitie eiste € 40.000=, en dan nog de extra belastingaanslag. Stedin haalde de energiemeter weg, een nieuwe koste € 700,= terwijl hij niet eens illegaal had afgetapt nog an toe.

Vreemd, overal kon je het spul kopen, maar als je het op kleine schaal verbouwde, zoals in zo’n kamertje als dat van de eeneiige tweeling, was je crimineel en ging je er aan. Deze klap kwam hij nooit meer te boven. Als er niet iets gebeurde kleurden de herfstdagen van zijn leven nog somberder dan de schamele jaren die hij nu al achter de rug had.
En dan dat wachten met het zwaard van Damocles boven zijn hoofd, een hoofd dat door de last van zijn nieuwe zorgen steeds dieper tussen de schouders wegzonk.

Het kamertje van de eeneiige tweeling heeft Kees maar weer in de oude staat terug gebracht, de sluiervitrage en bolcactus heeft hij zo gelaten, van buitenaf lijkt het dan weer net alsof er achter deze gevel helemaal niets aan de hand is… (Enig vergelijk berust op puur toeval).

Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl

The convicted man. Vladimir Makovsky.

Website by Splendit 2024

Kinderdisco